bye bye, death!


Jag tycker inte att man ska vara överviktig för att vara sund. Men varför är det mer okej att vara underviktig än överviktig? Varför inte bara tycka att alla naturliga är vackra, acceptera alla, men uppmuntra kvinnor (och män för den delen!) till att leva inom sunda ramar? Veckorevyn har en kampanj vid namn Size Hero som vill få modellagenturer att byta ut sina dödligt smala modeller mot åtminstonde naturligt smala människor. För att skriva på en namnlista, som sedan skickas runt till designers, klädkedjor och modellagenturer, klickar du på bilderna nedan. Detta är faktiskt ganska läskigt! Varför ser vi upp till människor som svälter sig själv och missar det góa livet som frisk? Vi måste hjälpa anorektiker och sätta stopp för detta hemska ideal. Hjälper ni mig, varandra och veckorevyn?

skrämmande...

finding love, peace

Segaste på länge! Jag drunknar i läxor känns det som. Jag vet att det egentligen inte är så mycket, men så känns det i alla fall. Ska lägga ner med samhällskunskapen i alla fall, blir lite tyska innan sovdags bara. Promenad också, har käkat i överflöd idag. Mormor bjuder alltid på överdrivet gott, såklart. Skönt att komma till landet en stund idag och bara vila upp sig. Love it!
Sitter och myser lite för mig själv i en femminutare just nu, lyssnar på en grym låt som ni säkert känner igen lite i slutet. Lyssna!

Hide and seek - Imogen Heap
Min syster har knarkat sönder låten så har börjat älska den också. Har ni någon favoritlåt just nu? Peppra låttips, tack! Sov sött snart, okej? No stress...
Tumblr_l38hg3rxhk1qc0dfno1_500_large

klockan tickar..

Ojojoj, tiden går så sjukt snabbt att jag inte hänger med! I fredags fick jag en ny dator av mamma, tjoho! Älskar den, är grymt snygg och passar mig perfekt. (Och nej, den är inte döpt.. än). Igår var det pluggdag som mest sovs bort av en ansvarig Hanna. På kvällen var det mysiga Liseberg med grymt härliga människor som jag knappt pratat med innan. Lyckad kväll! Resulterade dock i att jag var sjukt trött i morse så vaknade inte förrän halv tolv - tio minuter sen. Braa! Jag som skulle plugga hela dagen så att jag slipper dö i veckan, men icke. Morsdag idag också, ska till landet och äta middag med halva släkten. Kul och efterlängtat, var ju nästan ett år sedan man hängde på landet regelbundet. Jag är så glad över att det är sommar snart att det inte finns, visst är det underbart? 
Okej, jag borde verkligen inte slösa mer tid på datorn nu. Även om det är min nya favoritegendom. Vi kan ju låtsas att naturboken, samhällsredovisning, tyskainlämningar och matteprov är det jag brinner för, right? 

känns som typ en vecka sedan ju!

sommarkärlek hos Lindex

Kavaj SvartBlus VitJeansshorts Blå
Armband RosaSolglasögon Metall
Kavaj 499:- // Topp 249:-
Skjorts 299:-
Armband 69,50:- // Solbrillor 49,50 :-

SNYGGT!

 


when you come around

Åh, jag blev hur glad som helst när jag äntligen fick sitta ner och skriva ett litet arbete till skolan för en gångs skull. Saknad! Har bara haft prov hela ettan och jag älskar att sitta och skriva arbeten och låta smart. Därför jag gillar att blogga liksom, skaka bort lite smarthet genom fingerspetsarna ut på tangentbordet. Fingrarna hoppar per automatik - snabbt, vant och lätt. Jag älskar det! Speciellt när det betyder något. Kom ihåg en debattartikel jag skrev i åttan som bara kom, tog nog inte mer än två timmar att skriva klart den. Från utkast till färdig liksom. Kom ihåg att betyget blev grymt, bättre än väntat och bättre än nödvändigt, och jag var jättestolt. Sådanna moments saknar jag, när man sätter sig ner, är grymt fokuserad och bara kör. Mer arbeten tack, mindre prov som jag förhållandevis suger på! Tack :)
Nu ska jag tjöta lite på syster att hon ska fixa en grymt snygg header (och nya bakgrundsfärger såklart) till mig så att jag slipper dras med denna tråkiga design mer. Jag har inget photoshop eller några bilder på denna datorn jag har nu så andra får göra jobbet åt mig. Har i alla fall önskemål om hur den ska vara. Typ text i massa bilder, kommer bli skitsnygg om den blir som jag vill! Ska ut på promenad också, rensa huvudet och andas. Har typ inte ätit något idag så har inte mycket energi, men det får jag om jag går ut så borde verkligen. Lockande väder också, love.

Något som stör mig något sjukt är att alla treor på min skola är superglada just nu. Inte därför jag stör mig, utan på faktumet att de är på treornas avslutningsbal och har världens party och jag och resterande ettor får inte gå. Klart, jag vill inte ha massa "småglin" omkringrännandes när jag firar studentbal, men det är ju inte förrän om två år och då kan reglerna ändras tillbaka till inga ettor. Okej?
Någon av er som ska på/har varit på bal i år? Jag är sotis!

Din tå är så goo!

Nyss hemkommen från Henrik, har ätit lite thaimat och kilat upp på mitt rum. Grymt skön dag bortsett från samhällsprov, ett brandlarm utlöst av brända popcorn från lärarrummet och en extrem seghet i hela kroppen sedan igår. Hade ju orientering och sedan plugg hela dagen tillsammans med Josefine. Jag och Ida var grymma på orientering, och jag och Josefine var grymma på att plugga. Iaf, fick tillsammans med Ida en lektion inställt tack vare mina puppy eyes, höhö. Nej men efter lite tjat gick läraren med på att släppa oss, grymt!
Nu ska jag och mamma kanske iväg för att skaffa mig en ny dator. Hade varit grymt om vi köper den, men tvek på om vi inte vill kolla runt lite mer först. I alla fall, off I go. Vad har ni för er? 

Kanske den mest osmickrande bilden på länge, men vi bjuder!

H&M says; stay safe!

Haha, klockrent H&M! Vet ni vad jag just hittade? Divided har kommit på den finurliga idén att sälja ett s.k festivalkit, för att din upplevelse på festivalerna i sommar inte ska förstöras av antingen dåliga hårdagar eller oönskade graviditeter. Lite sugen på att köpa? För 68,50 spänn får du en genomskinlig necessär (20x25 cm) innehållande en kam, liten handduk, två kondomer, duschcrème, fusktatueringar och ett par kalsonger.
Smart och en rolig grej, men faktiskt inget jag hade lagt mina pengar på.
Vad tycker ni? Får festivalkitet följa med er ut på äventyr i sommar?

let's surprise her!


Goder afton!
Sitter i vardagsrummet efter en halvdag ute i solen och gottar mig. Borde plugga lite till men det går halvbra, blir alltid jättetrött efter att jag ätit middag så är väl lika bra att slappa en stund. Måste berätta om gårdagen, som var sjukt lyckad! 
Jag gick hem för att hämta Johanna (jaa, vi hade överraskningsfest/dag för henne igår!) och hon blev helt till sig och jättenervös när jag kom inklampandes i hennes rum och berättade att hon hade en timme på sig innan bussen gick. När vi väl kom in i stan var det supermycket folk, dels beroende på göteborgsvarvet och dels för att det var en sjukt varm, solig och allmänt gó dag. Väl inne i stan mötte vi flera av Johannas klasskamrater, och tillsammans överraskade vi Johanna med 5 stycken uppdrag. Ragga upp en kille med dålig raggningsreplik, sälja kramar, utmana en random på arga leken, bjuda upp valfri person till dans och sjunga ja må jag leva för sig själv med ett kompband mitt på avenyn. Duktig flicka som hon är, klarade alla. Efter det bar det av mot Bältesspännarparken för en grym picknick i solen. Vid sextiden satte vi på henne ögonbindel och vi bar av mot mölndal för att överraska henne med en massa folk, presenter och goda kladdkakor på ett berg. Grymt överraskad och överlycklig blev hon. Blev en lyckad heldag som hon var värd ända ut i fingerspetsarna.
Vi älskar dig Johanna! 

Ibland är man busig, höhö.

Imorgon blir det orientering med alla ettor på skolan i Änggården. Spännande, roligt och lite segt. Hoppas på fint väder så att benen får lite extra färg när man är ute och springer. De kan behöva en gnutta UVljus, skulle jag säga. Har precis skrubbat de med socker och olivolja (grym kombo, tack Miranda!) så att de är fräscha och sjukt lena, så att de suger åt sig lite extra solljus förhoppningsvis. Nu blir det till att kika på en dator som jag ska få (tjoho!) och plugga lite till. Snart promenad med Mamma och moster också, helskönt. Hur har ni haft det idag? Varit ute och jobbat på fräknarna precis som jag? Skäms på er som inte gjort det!

pust pust pust

Åh jag är så sjukt trött. Men det är okej, blir tidig läggdags idag. Gott! Somnade förut när jag kom hem från skolan, och vaknade av att jag skulle träffa mina godingar - Johanna och Miranda. Har varit ute på galej i Sävedalen hela kvällen, gott. Har fått höra flera gånger av folk att jag blivit sämre på att blogga, och jag är medveten om det. Förlåt! Men min dator blev krashad av posten så jag väntar på att få en ny. Har fått låna en liten minilaptop av min kusin men jag vågar ju inte använda den överdrivet eftersom hon har en massa viktiga bilder och sådant på den. Därför är det som det är. Klädcollage och sånt kan jag inte göra utan picasa.. Jaa, ni förstår. Jag ska bättra mig! Lovar :)

Underbara Kornö för en vecka sedan

härlig är jorden

Åh, livet leker. Jag har ont i huvudet, är stressad över skolan och har växtvärk. Men vet ni? Jag är jättelycklig. Solen skiner, jag har en perfekt pojkvän, en finaste Johanna som fyller 17 idag, en helgó klass som jag hängt på exkursion med och allmänt koll på läget. Något att klaga på? Icke!


Jag säger hej, vilken underbar dag det är!

Vi alla gillar kossor!

Faktauppsats om ko, skrivet av en mellanstadieelev.

Historian om Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Denfrämre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall Ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.
Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule.
Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga Bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.
På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det Bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så Blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.
Kon har Fyra fötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut Spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa i affären. Kons fyra fötter skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

HAHA visst är det klockrent? Hade hört om den förut men blev påmind om den förra veckan. Helt sjukt underhållande och övergrym! Puss på författaren, borde på pris i antingen dumhet eller klockren komik.

äntligen hemma!

Hej alla sötnosar! Äntligen kan jag slå mig ner vid datorn @ home igen. Inte min egen dator, dock. Den hade krossats när posten skulle frakta den till lagningen, så nu är hon död! Jag har sörjt i en vecka så det är ganska lugnt nu., men det är verkligen värdelöst att behöva sitta i brors rum jämt när jag behöver datorn. Alltså fortsatt dålig uppdatering. Dock inte lika som senaste dagarna, har inte varit hemma som många av er vet.

Har i alla fall varit på lägerhelg på Kornö i västsveriges skärgård. Hur mysigt som helst, stundtals. Ibland väldigt tråkigt. Har i alla fall varit en värd helg! Jenny och en massa annat gött folk fick mig i alla fall att ha det grymt.
Just nu är jag lite halvstressad, dags att plugga ihjäl mig. Ska ha livräddning imorgon på gympan (döö!) så måste packa badkläder också. Varför ska man visa att man kan simma och sånt när man har kunnat det sedan trean typ? Drygt hälften av alla elever sitter säkert och kommer på bortförklaringar varför de inte kan vara med, när problemet egentligen sitter i att man inte vill visa sig i badkläder. Men plåga oss, kära lärare. Vi älskar er ju ändå...


Kornö


packa plugga pussas packa plugga


Jag vet inte varför men kärlek på bilden!

weheartit.com


pinsamt dålig..

Än är Freja fast på lagning så dagarna i ända går jag runt utan min kära vän. Blir mer motion men sämre bloggläsande, blogguppdatering, facebookkoll och så vidare. Vet inte om denna separation är bra eller dålig? Förhoppningsvis är hon i alla fall tillbaka snart. För er som inte har koll - Freja är min dator. Och jag har redan en töntstämpel i min panna, så det är ingen idé att försöka sätta dit en. ;)
Förresten, en sjukt rolig sak har startat. Skolan jag går på har fått en egen gossip girl/boy. Numera finns LM Enströms egna (tredje) skvallerblogg här på blogg.se. För er som inte har koll på personerna är det antagligen en ganska meningslös blogg, men annars är det ju faktiskt bara roligt. Så länge man själv inte hamnar i inläggen, antar jag.


Allt bra med er annars? Har ni planer för krisit himmelfärd? Jag haar!


heja Hanna!

Åh, igår hade jag världens mysigaste kväll med en massa godingar från klassen. En spontangrillkväll hos Ida, alltså. Hon överraskade oss med att ha satt upp bilder på sina vänner (däribland oss) i sitt tak. Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser vissa bilder på mig själv, haha. Riktigt góa minnen poppar upp i alla fall. Är verkligen glad över att ha sådanna mysiga, snälla, ärliga, roliga och helsköna människor i min vänskapskrets! 

Idag var jag riktigt hurtig. Hade ställt mobilen på 7, och vaknade därför då. Tog en joggingrunda - visserligen bara exakt 3 km men ändå - och var jättestolt över mig själv. Sen gick jag och la mig igen, och vaknade för en halvtimma sedan. Gött! Ska försöka få det till en rutin, var sjukt peppande och härligt att vara ute när ingen annan var det. Gillar ju inte när folk ser en springa, känner mig halvsnygg då, höhö. Ikväll har syster konfirmationsfest i kyrkan så dit drar jag och en del av släkten. Men först, träffa Henrik i stan. Vad har ni för planer för ikväll?

trött.glad.lycklig.mätt.avslappnad

Ja, livet är gött. Sitter i snälla systers rum och steker i solen genom fönstret. Riktigt gassigt och gött! Funderar på att tvätta bort sminket och gå ut och lägga mig på riktigt, hade varit sjukt skönt. Är supertrött men kan ju lika gärna sova ute i solen, ellerhur?
Förresten, tänkte ge er en liten viktig detalj genom att visa en uppdatering på facebook! Vad säger ni nu? 

Har valt dölja efternamnet så att inte alla ni ska stalka honom också, haha.

Så kan det gå ibland ja, höhö. Okej, nu lät det som ett misstag. Det är det absolut inte, inte från min sida i alla fall ;)
Okej, ut på altanen. Här kommer en riktig snygging på bild, så ni som inte klarar av översnyggingar bör stänga ner bloggen nu. Ni andra, here you go.


min älskling är på lagning

Åh, igår skickades min älskling Freja in på lagning. För er som inte vet (alla antar jag) så heter min laptop Freja bara för att jag var sjukt töntig som fjorton-/femtonåring, när jag fick den. Hehe. I alla fall, får hänga vid en av familjedatorerna som står i min brorsas rum, vilket är ganska jobbigt då jag inte får hänga här särskilt länge varje gång. Jaja, Freja är nog tillbaka om en vecka. Frisk och kry! Ni får lida lite av att jag kommer ha halvkass uppdatering, faktiskt. Ni förstår ju mig, ellerhur?

Bara för att jag är på väldigt glatt humör idag, ska ni få ett urval urfula bilder från när jag var tolv och tretton. Och ja, de är verkligen urfula. Och ni ska veta att jag inte ens tagit de värsta.. Pinsamt! Varsågod Henrik, bloggläsare, världen. 

Hanna 12-13: 

En enligt mig då grymt snygg mobilbild..


I Turkiet.. hej!


I Bergen, Norge


Norge också, tror jag.


På landet. Dåvarande kaninen Curry <3


Turkiet. Vilken skönhet!


Lekte modell med syster och kusin. Pinsamt snygg!


Tyckte att jag var grymt snygg när jag hoppade studsmatta.
Oj så fel man kan ha!






give it to me, baby


Tjoho!
Allt bra med er? Med mig är det toppen, är lite seg. Har haft en lektion idag bara, och vi såg på film. Kändes sjukt ovärt men jag är ingen skolkare så.. höhö. Har precis bakat en egenkomponerad kaka (fattar inte hur jag kan vara så grym på sånt, den här gången blev det en jordgubbskaka och jag är överraskad över hur god den var!) och ska snart plugga lite. Om en timma kommer Joel och vi kör en långpromenad och sedan lite plugg till. Behövligt! Blir en gó dag alltså, vilket jag inte riktigt räknat med. 

Ifrån köket

gott!

uppdatering av garderoben #2

God Morgon på er! Vaknade hastigt efter att ha sovit i tretton timmar för att sedan skynda iväg mot Backaplan med mamma och syster. Puh! Syster skulle ha nya skor till sin konfirmation och så fick det bli också. När jag sa till henne -lite väl högt kanske, men det var liksom meningen- att  när jag konfirmerades fick jag ha mammas gamla skor (visserligen fina!) och en way much cheeper klänning än den som hon har fått, beslutade mamma att öppna plånboken lite extra för mig. Wiih! Fick en ny mascara, en tshirtklänning och en supersöt tunika som jag velat ha läänge. Happyhappy! Nu blir det ut och sola efter en grymt nödvändig dusch, äta grillat och sedan bär det av mot kyrkan för vårkonsert med kören.
Säg hej till nyvakna Hanna! 

Vad händer hos er, denna underbart soliga söndag?

Fader, jag har shoppat!

Amband Kappahl 20:- på rea // Solbrillor Bikbok 80:-
Halsband Kappahl 20:- på rea // Klänning
Klänning Bikbok 200:- // Kofta Vero Moda 130:- på rea
Kofta Gina Tricot 50:- på rea

Yees, jag har sparat pengar. Fast ändå inte, har ju köpt saker som jag inte skulle köpt om de inte varit billigare, antar jag. Har i alla fall haft en grym Valborg, en mysig natt @ Johanna och en fin 1 Maj. Kvällen är räddad med lite godis och glatt humör! 

mumma!

~   ~   ~   ~   ~   ~   ~
Förresten så är jag med och tävlar om en goodiebag hos Fattybom. Kika in hos Simones grymma blogg för att delta du också!

Min profilbild

Hanna

RSS 2.0