looking forward to something




Idag har jag både mått bättre, fått i mig lite mer mat än innan, skrivit klar en engelskainlämning, lärt mig första delen av Mozarts sonat 11 i Adur lite halvt och lyckats skriva ett svenskanationellt prov. Produktiv dag! Ska snart sätta mig i bilen för lite övningskörning med stopp Henriks hus. Börjar sent men tänkte ändå vara i skolan tidigt imorgon. Det är nämligen en bra dag imorgon! Ska börja med lite plugg, sedan frukost på stan med min finaste Josefine, och sedan ska vi titta på skor till balen. Snyggingarna ovan hittas på Scorett, är i märket Tiamo och femhundralappen får du betala för dem. Gillar skarpt, men är lite tveksam. Lutar åt en vit balklänning för min del, och då vill jag ha något färgglatt på fötterna som kan matchas med något på Henrik. Blir lite roligare då! Helst hade jag trippat runt i ett par mörkgröna mockapumps i samma modell som den ovan, men det lär bli svårt att hitta. 

Hur som helst, sedan ska jag ha ett viktigt informationsmöte om Rumänienresan jag blivit utvald att följa med på. Efter det ska lite ärenden göras med Henrik, innan jag ska provjobba (!!!!) (kunde inte vara mer nervös!) (ska bli så sjukt kul!) på Latteria. Håll tummarna för att de vill ha mig! Ååh, så fort jag tänker på det blir jag helt pirrig. Knas! På eftermiddagen är det repetition med Bohuslän Big Band inför Stevie Wonderkonserten nästa vecka. Ska bli sjukt kul!  Eventuellt ska jag titta på Henriks fotbollsmatch imorgon kväll också. 

Vad var det jag sa - sjukt grym dag väntar, med mycket roliga saker på schemat. Det är så det ska, såhär när det bara är 15 riktiga skoldagar kvar! Sjukt!

Köpenhamn och Akutbesök


Turnummer? Really?

Okej, det är mycket som hänt
sedan sist jag uppdaterade! Inte nog med att jag i helgen var i Köpenhamn med klassen, jag var också på akuten igår. Tänker berätta lite i rätt ordning.

I fredags var det vanlig skoldag, innan jag och mina fina klasskamrater satte oss på bussen mot Danmarks fina huvudstad Köpenhamn. Jag var verkligen supertaggad, men riktigt riktigt trött och hade ont i magen. Jag ignorerade det mest och hade det kul på bussen! När vi kom fram drog vi ut för att leta efter nåt gött att äta, och hamnade på en restaurang som faktiskt var helt perfekt! På grund av min mage tog jag bara en sallad, men åh så god den var! Jag var riktigt trött när vi ätit upp vid tolvtiden, och hamnade på hotellet tillsammans med ett gäng till, och hade det mysigt. Den natten är riktigt minnesvärd, haha! 

På lördagen var det shopping på schemnat. Min mage gjorde inte så ont och det var riktigt roligt! Hittade tyvärr inte så mycket, men blev väldigt glad för ett fint halsband från Urban Outfitters (kärlek!) som jag ångrat att jag inte köpt sedan hösten 2010. På kvällen var det middag på Jensens och sedan utgång som inte riktigt blev som tänkt, men ändå bra! Natten var kaos, kunde knappt sova på grund av ont i magen. Hela söndagen präglades av illamående på grund av min dumma mage, och jag kände mig helt död. Ingen ork, inget apit eller lust på någonting. Spydde (ursäkta för infon) och tömte därmed magen på all energi jag hade. Tack och lov kom Henrik och tog hand om mig på kvällen (efter att jag somnat, vilken hjälte) för att jag skulle slippa ta hand om mig själv. Mamma var nämligen magsjuk. 

På måndagen gick jag till skolsyster så fort jag kom till skolan. Hon kunde inte komma i underfund med vad det berodde på och vi traskade långsamt upp till vårdcentralen. Där fick jag träffa sjuksköterska, läkare och labbpersonal. Blodproven visade bra värden, förutom att de vita blodkropparna tydligen var ganska så många fler än normalt. Då jag inte hade några speciella symptom (typ som feber, diarré, fler kräkningar) som hjälpte läkaren att verkligen ställa diagnos, skickade han mig till akut kirurgi på Östra. Rektorn var snäll och gav Henrik ledigt så att han kunde följa med mig dit. Jag ville helst inte åka själv på grund av tidigare sjukhusuppevelser och tanken på att jag inte ätit sedan i lördags gjorde mig lite orolig för att jag skulle svimma på vägen eller något. Jag hade dock mindre ont i magen, men jag gjorde som jag blev tillsagd.

Väl framme på Östra undersöktes jag av en sjuksköterska, tog tre rör med blod (hej huvudvärk!) och klämde lite på mig. Sedan fick jag ett rum där samma procedur upprepades och jag fick ta ännu mer prover. De visade dock ingenting förutom samma höga vita blodkroppsvärde. Så jag skickades hem, utan varken medicin eller råd, med en trolig infektion i något i högra buken (typ äggstocken eller blindtarmen) som ska läka av sig själv. Så det var bara det? Tog bussen hem, drack lite milkshake och tog mig sedan till Henrik för att somna där i två timmar på eftermiddagen. Var verkligen helt slut! Blev väckt och pluggade i några timmar, för att sedan somna igen. 

Gick till skolan idag för attn göra prov och få information inför nationella i Svenska B imorgon. Magen var bättre hela morgonen och jag lyckades faktiskt få i mig lite mat (sedan i lördags kväll, det vill säga på nästan tre och en halv dag, har jag ätit två små mackor, två glas nyponsoppa, 2 dl milkshake, 1 liten yoghurtglass, pyttelite pasta med kyckling, några små naturgodisbollar och två koppar te. Stabilt). Vågar inte äta så mycket för är rädd för illamående, och jag har verkligen noll aptit. Känner bara hur svag jag blir så har tvingat i mig mat. När klockan blev runt två kände jag hur huvudvärken kom som en blixt från klar himmel, och jag kände mig alldeles febrig. När jag kom hem runt fyra visade det sig att jag hade 37.7 i feber. Vad är det för fel på mig?! Antar att kroppen förösker läka den där infektionen, och därför drabbas jag av en massa annat. Är lite nojig, tänk om det tyder på något annat? 

Ja, så nu vet ni. Ska lägga mig och sova en stund, inna jag ska plugga inför provet imorgon (för övrigt är det ju kul med två prov just de dagarna jag är kass). Hoppas på det bästa nu. Förresten, bilder från Köpenhamn och resan kommer!

cherry blossom



Det har verkligen varit en fin dag! Gick upp tidigare och blev bjuden på lyxfrukost på Brogyllen av min finaste trötter. Njutningsfullt! Gick sedan runt en stund på stan och uträttade lite ärenden. Fick bland annat med mig en snygg bast-shirt och ett par trosor hem. Köpte även presenter till Mamma som fyller år imorgon. Det blev riktigt vår, och jag upptäckte att det börjat blomma på domkyrkoplan. Inte långt kvar till studenten nu! Herreherre.. Sedan gick jag på mina två lektioner, åt solvarma jordgubbar till lunch och åkte hem. Skönt!

Impossible is nothing



Sitter och jobbar med en psykologinlämning. Sjukt svår uppgift, men ändå intressant. Tittar även på balklänningar, accessoarer till balen, studenklänning, skor, underkläder och jag vet inte allt. Köpte just en freebra på tradera så är ett steg närmre både bal- och studentoutfit. Skönt det! Skriver packlista till Köpenhamn och klurar ut vad jag ska köpa i present till Mamma. Tvättar kläder och tränar samtidigt. Det är mycket på G, men det går så sakterliga framåt!

När jag kom hem från en riktigt seg skoldag drog jag på mig mina easytones och tog en tjugofem minuter lång joggingtur i solen. Jag har faktiskt inte såå dålig kondis som jag trodde, men riktigt kass motivation. Hur gör man för att få joggingturer roliga? Att stå ut med ett jobbigt pass på gymmet i en timma är inga problem, men bara en kvarts joggingtur får mig att vilja gå och dö? Problembarn, japp. Har sedan dess inte orkat duscha, fräsch tjej. Ska göra lite styrketräning i en kvart innan jag förtjänar en gó dusch.

Produktiv, javisst!

Underkylt regn



Idag gjorde jag något dumt! Hoppade nämligen av bussen några hållplatser tidigare för att ta en skön liten promenad hem och få lite luft efter en lång dag. Så fort bussen lämnat hållplatsen börjar det vräka ner hagel! Som en blixt från klar himmel typ, det var ju blå himmel med vita fluffmoln. Jaja, var inte mer än att traska hem och få isbitar i huvudet.. Haha.

Jag ska faktiskt försöka plugga hela kvällen nu. Känner att det behövs! Provet idag gick faktiskt över förväntan, kan faktiskt hoppas på bra betyg! Känns gött med tanke på att jag trodde det skulle gå riktigt åt pipsvängen. Tyvärr var ju inte det provet det enda som skulle fixas den här veckan, så det blir till att anstränga sig lite nu. Kämpa på..

15 april



Klassiker att man pluggar allt man tänkt göra under lovet sista kvällen.. Ja! Ganska typiskt mig men det här var ju sista gången. Ni läste rätt - aldrig mer kommer jag att ha lov! Vet inte om jag ska skratta eller gråta riktigt. Förmodligen kommer inte min sommar att bli ledig heller, jag var nämligen på en lovande arbetsintervju i förrgår. Hade varit fantastiskt om jobbet blir mitt, det hade verkligen passat mig så perfekt! Hade varit riktigt gött att tjäna lite egna pengar mer permanent och sådär.. Mer vill jag inte berätta, för då kommer både ni och jag bli besvikna om det inte blir som jag hoppas. Men håll tummarna för mig! En annan sak ni kan få hålla tummarna för är att jag kommer in på civilekonomprogrammet på Handels i höst. Ja, jag har sökt, fastän jag inte tror på mig själv. Jag har faktiskt (utan att vilja skryta) bra betyg, men såklart har just det programmet jag sökt typ högst intagningspoäng i världen. Så det ser ju ganska dystert ut. Men vi får se! 

Ska tvätta av min ansiktsmask och dra ut på PW. Sedan blir det duschen och en kväll i fortsatt plugg-anda. Hejaheja!

Palladium



Jag är faktiskt helt förälskad i mina nya skor! Eller tjaa, har ju haft dem i två veckor drygt nu. I alla fall, jag älskar dem! När Palladiumskorna slog igenom för typ ett-två årsedan tyckte jag att de var råfula, men några månader senare (när de hade prytt typ hälften av alla göteborgares fötter (för visst var det nästan bara här de slog igenom?)) smälte jag och ett sug efter mina egna började växa. Och nu har jag ett par egna! Åh, kärlek. 

Ja, jag antar att jag är materialist.

ADORABLE

553707_404392269572891_283932584952194_1611096_1151966048_n_large

Wanties från H&M




Åh det är så fint med pastellfärger!
Tänk shortsen till ett par sommarbruna ben när man traskar runt på Marstrand i sommar.
Eller den vita tröjan och ett par jeans - så enkelt och så snyggt. Mums!

Voluminous x5 Carbon Black



Såhär säger Loreal: "Vår första mascara som ger fem gånger så fylliga ögonfransar. Voluminous kapslar in och förstärker varje ögonfrans för att göra dem fyra gånger så tjocka och lyxigt fylliga. Den särskilt smidiga formulan och den extra volymskapande borsten gör att vajre ögonfrans täcks från rot till topp, utan att få för mycket formula eller klumpar."

Mitt omdöme: Alltså neej! Jag varnar er för den här. H&M har den ofta på specialpris, men låt er inte luras. Jag har aldrig haft en så dåligt mascara som den här. Borsten är som en sån där gammal, vanlig borste nivet? Fast lite tätare och tjockare. Det leder till extra mycket klumpar, smulighet, kladd och allmänna svårigheter när man ska måla på den. Mina fransar behöver både volym och längd, men av den här mascaran får man varken eller. Snarare drabbas man av pandaeffekten - kolsvarta fransar, och kolsvart kladd runt hela ögonen. Konsistensen är för tjock och man får arbeta riktigt länge för att få det snyggt. Och vart tog volymen vägen? Hallåå? Lätt att tvätta bort är den inte heller..

Jag undrar bara, finns det någon där ute som är nöjd med den här? Loreal brukar ändå ha bra mascaror tycker jag. Men den här, verkligen kass. Tack Gud för att jag vann en auktion på tradera, med en eyeliner och mascara från MAC för bara 35 spänn. Kvalitét!

11 april 2012


Kom för en stund sedan hem från dagens andra träningspass - en PW. Har förutom den varit på Friskis och kört medelpass med Josefine. Snacka om ambitiös träningsvecka för min del, haha! Tränat 5 av 6 dagar nu, hejaheja.. Trött tjej här borta! Inte blev det bättre av att jag skulle upp apatidigt för att träffa Henrik och leta balklänning och studentklänning. Utan resultat. Well, vi hade det mysigt i alla fall! 

Idag har jag också varit på Baristakurs! Sjukt roligt, lärorikt och riktigt intressant. Baristan som lärde mig all sin kunskap (hähä, inte riktigt) heter Viktor och är chef för da Matteo Viktoriapassagen. Kursen höll dock till på da Matteo vid magasinsgatan, där bageriet är nivet? Älskar den lokalen! Jag tror förresten att jag gjorde slut på två påsar bönor och tio mjölkpaket, haha.. Hur som, jag fick jättemycket beröm och lärde mig allt från kaffet som råvara, hur man brygger perfekt espresso, hur creman blir perfekt osvosv, till hur man gör snygga lattelöv och hjärtan med hjälp av mjölk skummad till perfektion. Sjukt kul att verkligen förstå hur det hela funkar på riktigt! Blev riktigt stolt de gånger jag gjorde heelt perfekta små konstverk! Ska få hem ett kursintyg imorgon som jag kan använda när jag ska söka caféjobb inför sommaren, wohoo. Såå taggad! Ett steg närmre framtiden kan jag väl kalla det. 

11 april 2012 - vilken bra dag va!

Hunger Games och Kärlek



Gårdagen var fantastiskt! Idag också, i all sin enkelhet. Känner mig så levande! Började min annandag med ett indoor walkingpass på Sportlife. Sedan pluggade jag lite här hemma, övningskörde en runda och mötte upp Henrik i regnet. Sedan begav vi oss mot Cicero, där jag blev bjuden på en riktigt lyxig middag. Papardelle med kalvfilébitar, basilikasås och kantareller, och Gelato Fratto till efterrätt. När klockan blev 21 mötte vi upp ett härligt gäng för att se Hunger Games. Det var verkligen längesedan jag satt spänd och inne i en film, vilket betyder att den var riktigt bra! Riktigt sevärd, trots att den är två och en halv timma lång. Vid ett-tiden somnade jag gott i min finastes famn.

Idag har vi suttit och varit riktigt ambitiösa - sökt jobb och kollat kurser och program inför hösten. Framtidsplanering jappjapp. Jag och Josefine drog och tränade Sh'Bam (skulle vart Zumba men så ändrades det. DÅLIGT!) också. Well, bättre att träna än att inte träna, men passet var inget för någon av oss. Visserligen blev man svettig och jag känner att jag är rätt seg i benen redan nu, men det var lätt ett av de sämsta passen jag någonsin varit på. Och jag har ändå varit på en del. Sedan jag kom hem har jag duschat, ätit och övningskört i nästan en timma. Åh, jag är så bra, hurraaa!

Kommer somna såå gott ikväll. Ska snart stänga av datorn (och Tradera, som jag fastnat vid. Köpte just en MACmascara och Eyeliner för blott 35 kr - kap!) och läsa nya OM Magazine (ska recensera imorgon, promise!). Imorgon står det Baristakurs, träning och gött häng på schemat. Det är så härligt med lov!

Glad Påsk!



Henrik passar en gosepudel som gillar att kramas | Finaste tårtan som Henrik bakade och överraskade mig med |Gos! | Jag älskar tulpaner, när de pryder borden hemma är det verkligen vår | Påskpresent till min fina - en färgglad fluga | Johanna bor idylliskt med Aspen precis utanför dörren | Vårblommor som mormor plockat | Mormors fantastiska påsktårta (märk: andra tårtan för dygnet) | Mys med mitt söta kusinbarn och charmtroll - Rasmus - som är lycklig över att det var en massa godis i påskägget | Övernattning med tjejerna på loftet - mys! |  Jag blev överraskad med en massa påskpresenter | Good middag med mina bästa fab5! 

Vaknade mycket tidigare än vad jag räknat med idag, och kände mig hyfsat utvilad. Gissa vad jag gjorde? Drog på Indoor Walking 60 på Sportlife. Var riktigt värt eftersom jag ätit så galet mycket dåligt (läs: gott) de senaste dagarna, och planerar att njuta av mina påskägg ännu några dagar till. Nu ska jag kasta mig i duschen och göra världens skönhetsritual - en perfekt start på lovet! Ikväll åker jag till Henrik och ser vad kvällen har att bjuda på.

GLAD PÅSK

Långfredagssummeringar


Kom just hem efter ett helt sjukt långt ettochetthalvt-dygn! Började igår (torsdags) med prov i skolan. Efter det begav jag mig mot Henrik och överraskades med tårta som han bakat åt oss, och ett stort påskägg fullt med massa gottigheter. Vi hade det mysigt hela eftermiddagen innan jag begav mig ut mot Johanna där det vankades tjejmys med Fab5! Vi lagade mat och pratade halva natten. Räknade ut att vi snackade i nästan 10 timmar, haha. Somnade med varandra på loftet och sedan sov vi gott medans regnet smattrade mot takfönstret. Sov dock typ i bara 5 timmar..

Idag har jag både hunnit med att träffa Henrik en väldig kortis och sedan var det dags för släktpåskmys på landet. Mormor hade gjort hur mycket god mat som helst och jag åt som en riktig påskgris. Sedan blev jag bortskämd med en massa presenter - hur mycket godis som helst, en kaffemugg, en superfin berlock, ett biopresentkort och lotter utan vinst. Sedan körde vi (förare: jag) en sväng till Farmor och Farfar, innan det bar av hemåt. Övningskörde genom stan och var faktiskt riktigt grym där på slutet. Stolt tjej här va! 

Har dessutom haft en riktigt körig vecka - vilket är anledningen till att jag inte har hört av mig. Sovit riktigt kasst och pluggat som en gris. Som ni förstår är jag rätt slut nu. Skulle gärna visa ett helt collage med bilder från de senaste dagarna, men det orkar jag faktiskt inte med just nu. Får bli det första jag gör imorgon! Tänker slockna och sova i minst 12 timmar nu, läängtar ihjäl mig

23 månader senare



Idag är det första april och jag skojar inte när jag säger att jag och min finaste har varit tillsammans i tjugotre månader! Igår var det Earth Hour och då släkte vi ljuset, tände en massa ljus och låg och myste med tanken på att det var exakt två år sedan vår första kyss. Haha! Idag firade vi med att stilla mitt shoppingsug och en mysig fika i Haga. Fick med mig det ni ser på bilden hem! Skorna är från Palladium, resten är köpt på H&M (såklart..).

Veckan som gått har verkligen varit jobbig, men fantastiskt rolig! Ni ska få se en massa bilder från musikalen sedan, men just nu orkar jag inte gå igenom alla. Min klass är så fantastisk och jag är så glad för att jag får vara en del av den! Som avslutning på veckan ska jag till kyrkan och kika på musikal där, sedan ska jag färga håret och ha skönhetskväll. MYS. Lovar att höra av mig senare!

Min profilbild

Hanna

RSS 2.0