and I've got some news

MORDFÖRSÖK I PARTILLE

En 27-årig man skottskadades sent på tisdagen vid ett mordförsök i Partille. Motivet är okänt.

Larmet om att en man hade skjutits utanför matbutiken Willys på Gamla Kronvägen i Partille nådde polisen vid 23.22 på tisdagskvällen. Mannen, som är född 1983, fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Ett inledande förhör med den skjutne mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, hölls under natten men gav inte någon förklaring till vad som kan ha varit motivet bakom brottet. Fler förhör väntar när 27-åringens tillstånd tillåter det.

Gärningsmannen ska ha försvunnit i riktning mot Partille station, men trots sökinsatser har polisen inte gripit någon. Däremot har vittnen kunnat ge ett signalement: Gärningsmannen ska vara mellan 20 och 25 år, 175-185 centimeter lång och skallig. Han ska ha varit klädd i jeans och vit tröja.

Den skottskadade mannens bil har tagits i beslag och en teknisk undersökning kommer att göras i den. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök.


HULTSFREDFESTIVALEN AVBLÅST

 

Hultsfredsfestivalen skulle ha firat sitt 25:e jubileum i år. I stället ställs den in. Med två veckor kvar till festivalen har bara drygt 5 000 biljetter sålts. Majoriteten av biljetterna brukar säljas de sista två veckorna. När den vanliga ökningen uteblev i början av veckan beslutade arrangörerna att ställa in årets festival.

- Det var ett beslut som måste fattas. En styrelse som inte agerat i det här läget hade gjort sig skyldig till lagbrott.

Hultsfredsfestivalen AB, som arrangerar festivalen, kommer så snart som möjligt att ansöka om konkurs. Det är ännu osäkert om de som köpt biljett kommer att få sina pengar tillbaka, det kommer går inte att svara på förrän konkurshandläggaren satt sig in i verksamheten.

Förra årets festival lockade drygt 23 000 besökare men blev ändå dyrt för arrangörerna på grund av dollarkursen som skenade när artisterna skulle betalas. I år hade man sett över alla kostnader och skulle nått break even mycket tidigare.

Hultsfred rör mig inte så mycket i ryggen, men jag antar att det är många där ute som är ganska förvånade. Men jämfört med Way out West mitt i stan och alla de nya festivalerna åker man väl inte ut  i leriga skogen i ingenstans? Fast jag tycker synd om er som skulle gått!
Partillenyheten däremot, usch vad hemskt! Jag bor inte just i de trakterna men ändå, man håller ju till i Allum en del och detta är precis utanför. Hoppas att gärningsmannen grips för ingen ska komma och förstöra tryggheten i Partille!



H. Baldassi, öh?



VAD HÄNDER? Ronaldo, riktigt dåligt. Tack och lov att det finns någon vettig person i portugals irriterande dåliga lag; Eduardo. Mitt enda hopp!
Och nej, jag hejar inte på Portugal i VM. Brazil is the shiet, Fabiano är min supermegaheta hunk på planen. Men faktiskt, vad gjorde Spanien som var så bra att de förtjänade en vinst då? Kickade in ett reTurmål med offside? Inte okej. Och domaren, vad håller du på med? Rött kort till en olyckshändelse, inga frisparkar till medvetna knuffar?! Skärpning, såhär partisk får man inte vara. Domare ska inte vara skelögda.

Spanien eller Portugal?

ouuuch

Usch, sätt aldrig in tandställning och låt en ny tandläkare göra det. Slutade med att efter en timmes smärta på grund av ovana händer fick allt tas ut igen och min riktiga tandläkare göra det riktigt, på tio minuter! Åh, irriterande till tusen...

2004!
Har precis ätit jordgubbar ute på altanen med Mamma, men ska dra mig mot sängen och vila bort det onda efter att ha beställt lite bilder. Ska fixa ett random fotoalbum med knäppa gamla bilder. Kul! Men aaj, man fokuserar mycket på tänderna när man ser massa bilder på en pluttig, leende Hanna. Det är liksom inte outhållbart men inte jätteskönt. Spänner liksom. Blir en lugn hemmakväll framför Allsång på Skansen (hej sommar!) eftersom mamma är på bio och jag inte orkar göra något annat. Både tråkigt och skönt!
Hur tillbringar ni dagen?

put my shoes on

Om någon från Nelly.com skulle läsa detta får man gärna sponsra mig med någon av dessa skönheter, kärlek! För er som inte har koll så ska jag berätta, Nelly har sjukt snygga skor!
Kika in här för att hitta dina favoriter

garden collection #2



a part of me missing

Ja, nu saknar jag något väldigt konkret. Och inte är det hår på benen, nagellack eller kläder. Nej, en av mina nedre framtänder! Inte kul någonstans, jag ser helt mongo ut. Är ännu en del av min tandställningsbehandling, typ. Var på landet över natten men imorse ringde tandläkaren och bad mig komma ut för att dra ut en tand, vilket halleluja moment. Blev att åka hem från landet för att besöka älskade tanddoktor. Och imorgon är det tandläkaren igen, sätta in rälsen på undertänderna. Har för lite plats och det var därför, men jag har ju aldrig lidit av det förut. Men nu, oouutch jag lider! Säg hej till mina nya bästisar, Ibumetin och Alvedon!

Nej, ni vill inte se mitt smiley nu. Tack för att typ alla mina kompisar är bortresa, haha!

skepp o´ hoj!


Fotbollskvällen blev kort för min del, jag och mamma lämnar staden för att åka ut till Instön - the one and only. Har sommarställe där och nu ska vi överraska mormor och morfar. Jag är lycklig, nu är det verkligen sommar! Får se om jag vågar ta årets första dopp imorgon, annars är jag nästan lite mesig. Hur många av er har badat iår? Jag brukar vara ganska snabb men detta året, icke.
Har förresten fått ett jobbigt myggbett precis vid munnen som ser ut som världens finne. What to do i dessa tider så sminken står och möglar i skåpet, jag orkar inte sminka över den och sedan gå och vara fläckig i ansiktet när smninket svettats bort..? I-landsproblem hörrni. Vi hörs imorgon kväll, hetingar!

äter glass och har det gott

We all like Miranda!

Ohyes, vi har haft en gó stund i solen med promenad och glass. Heja Sveriges perfekta väder! Fotbollskväll för mig senare, Argentina - Mexico och det lär bli spännande. Hur har ni tillbringat den underbara dagen?

Hannas goda fikabröd

Har precis bakat underbara bröd, hur goda som helst! Inte ett dugg svåra och kort jästid. Jag hade halverat receptet och fick nio kakor som mättar som fika, men här kommer det hela! Har improviserat lite på vanliga hönökakor (favorit!), så detta är mina halvt egenkomponerade bröd. Baka, smaka och njut!

50 gram jäst
100 gram margarin
6 dl mjölk
2 tsk salt
3-4 msk sirap
2 msk anis
1 dl krossade linfrön
16 dl vetemjöl

Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Häll den fingervarma (~37 C) blandningen över den nersmulade jästen. Häll i kryddorna och sirapen. Blanda. Till sist rör du ner mjölet (kan bytas ut mot fullkornsalternativ) och låter degen jäsa i 30 minuter. Ugnen ska sättas på över och undervärme + varmluft (om det går på era ugnar, blir bäst resultat då!) och 250 C. När 30 minuter gått ska degen delas i nästan tjugo bitar. Rulla till bollar och tryck ut, nagga med en gaffel och pensla med lite vatten. In i ugnen och låt stå i ungefär 8 minuter. Servera med smör, ost och pesto eller något annat smarrigt!

Och nej, ni har inget att förlora på att testa. In och baka med er allihopa!



some like it lonely, I dont

Nu ska jag gå och sova bort dagen som egentligen har varit perfekt, men som jag inte orkar med längre. För er som undrar sa jag hejdå till Henrik, vi kommer inte ses på sju veckor. Underbart. Hade aldrig trott att det skulle vara så jobbigt, vi ses ju igen. Men, jag ska sakna och sakna och sakna och sakna ihjäl mig. Är ganska ledsen och tänker försöka fokusera på annat i min ensamhet. Orkar inte med att mamma ska komma och trösta för hon förstår inte, och jag vill inte göra henne besväret heller. Bättre att skriva av sig på något papper som man sedan slänger, kasta bort bekymren. Fungerar, jag har mina knep när det blir jobbigt. Sov sött och vakna glada imorgon, det ska bli en fin dag!


bye bye beautiful

superfreschious

God Morgon! Har precis vaknat, var ute och hängde upp tvätt för en stund sedan. Sitter och filar lite på en fotbollsvmgrej och jag är riktigt nöjd med mina chansningar. Blir att hoppa in i duschen om några minuter, raka benen och fixa naglar och sånt där. Känns som en perfekt dag att göra det på, varför vet jag inte. Vi hörs när jag är superfreschious!

yesterday
all my troubles seemed so far away

3 små saker

Jag är jätterädd för att mamma ska försvinna av någon anledning och jag och mina syskon ska bli ensamma.

Jag har sjukt höga krav på mig själv på blir sur när jag misslyckats med något av dem.

Jag har lovat mig själv att från och med nu att springa 3 gånger i veckan fram tills jag börjar skolan. pepp!



me och syster


Midsommarafton

Härligt att vakna upp när man haft sovmorgon, mm! Duschade och gjorde mig i ordning lite och sedan bar det av mot Allum för att kolla bikini. Hittade en del fina idag också men har ändå inte bestämt mig riktigt. Blev i alla fall ett par nya strumpbyxor och mascara, behövligt! Nu blir det till att göra sig klar snarast för att lämna hemmet för landet. Vi ska åka ut för att fira midsommar med mormor och morfar på någon liten ö, supermysigt! Havreflarnen står i ugnen och jag är på topphumör, det luktar så grymt gott i hela huset. Dags att fixa mig, skynda!
Miss Braceface goes MIDSOMMARMYS!

äkta halleluja moment!

Åh, ni anar inte hur skönt det är att jag äntligen har kommit hem och slipper arbeta i det där sjukt irriterande köket som man fick ångest av att vara i. Sommarjobbet har varit totalt misslyckat, jag har vantrivs och Jenny likaså. Egentligen tror jag att det är ett grymt ställe att jobba på, men husmor och tanterna i köket var verkligen inte trevliga mot oss! Därför är jag lite seg i skallen, jobbat som en slav i en vecka. Städa toaletterna, hämta mat, passa upp på tanterna, diska (dygnet runt, helt sjukt!) och aldrig känt sig som en i gänget. Illa men sant. Aja, nu är jag i alla fall hemma och imorgon är det midsommar. Jag styrde upp lite planer för familjen, lite utöver det traditionella midsommarfirandet. Ingen dans runt stången i år. Istället drar vi ut med båten till någon härlig liten ö i Marstrandstrakten för att äta massa god mat och bara ha det jättegott i det fina vädret. Låter grymt i mina öron och de andra verkar ganska sugna också. Hurra!



Har kikat lite på stan idag efter en mysig fika med Henrik. Köpte en tröja på rea och ögonfransfärg, så blir att färga ikväll. Är ju grymt att slippa måla mascara för att gå ut på strandet, och sånt. Kan vara bra nu när jag ska utomlands med familjen strax, jag och mamma kikar resor just nu. Blir antagligen Tunisien, Cypern, Turkiet eller Grekland. Bikini kan behövas inom en snar framtid så har tittat lite på det också, hittade en del snygga men de flesta var inte min stil så vill inte lägga pengar på dem. Visar lite bilder ikväll! Kyss

rinner ut i sanden...

Hujedamej, tiden går som kanonen på lisberg - kalasfort! Har tillbringat gårdagen som barnvakt för kusinbarnet Rasmus som var världens sötaste hela kvällen. Satt och pillade på min tandställning och tyckte väl att jag såg himla konstig ut. Söt kille! Idag har jag varit på shoppingtur med mormor och fick med mig en hel del hem. Fick hjärnsläpp när jag skulle berätta vad jag köpt så det var grymt roligt att bli överraskad återigen när jag öppnade kassarna hemma. 2 par skor, underkläder, en jeanskjol och en snygg tröja fick bli mina i födelsedagspresent av mormor och morfar, stort tack! Hann med att träffa min fina en stund innan det bar av hemåt för att packa för imon. Sommarjobb på vackra Kornö utanför Lysekil i en vecka, start imorgon. Ska jobba i köket på ett seglarläger med Jenny och vi kommer antagligen ha ganska tråkigt om vi inte livar upp stämningen, vilket vi naturligtvis ska göra. Lediga varannan dag; solasolasola! Ska bli grymt skönt att komma hemifrån ett tag även om det inte är jobbigt hemma. Men ändå gött att ha något annat för sig liksom.


Okej, back to pack som man kan säga. Note to self; glöm inte ipren i mängder! Nytt tandläkarbesök på måndag och då smäller det, hela alltet ska in i munnen och plåga mig i ett och ett halvt år. Hej kärleksfull handling! Kommer antagligen inte hålla er jätteuppdaterade då jag sitter fast på en ö resterande tid. Men ni får ha en grym vecka! Bröllop och hela tjotahejti på lördag ju, hade jag velat se även fast jag inte bryr mig ett dugg. Lite kul ändå, ellerhur? 
Ska ni se bröllopet?

fina tisdag i farten

Jag har haft en gó dag. Halvdeppat över att jag har lite ont i munnen men annars har det varit perfekt. Första dagen på länge då jag bara tar det lugnt, gör vad jag känner för utan att ha massa läxor och grejer i bakhuvudet. Nu är det äntligen sommarlov på riktigt! Soligt har det varit också, gick ut och la mig en timma imorse. Sedan bar det av mot Allum med bror och hem kom  jag med en klänning och ett halsband. Lite tröstshopping sådär. Finns en hel del fint där ute som jag är sugen på, men jag ska på stan med mormor på torsdag och först då får pengarna rulla. Snart blir det film för att sedan avsluta dagen med en skön kvällspromenad och en tallrik glass - vilket får kompensera kalorierna jag inte får i mig i vanliga fall, höhö. Soppa för andra dagen i rad, ingen lunch och yoghurt till frukost. Men jag klagar inte, älskar Keldas karibiska! Ni som inte smakat måste göra det, den är hur god som helst! I vanliga fall brukar vi inte äta det så ofta då min familj inte tycker precis som jag, men nu har jag inte så mycket val. Ibland är det bra att vara halvt handikappad.

ah men kul att jag inte kan le vanligt..
trötter!
Vad har ni haft för er idag?

säg vem som fulast i landet är?

Tuuut, här kommer kvinnan på räls! Mhm, dagen är kommen. Jag har för ungefär 10 timmar sedan suttit i en tandläkarstol med hitan och ditan i munnen för att sedan komma därifån med skrot i hela gommen. Vilken härlig start på sommarlovets riktiga första dag.
Inte. Har inte fått in hela än, bara fästena på övre tandraden. Bågen och nedre kommer på måndag nästa vecka. Har typ gummiringar mellan tänderna som känns som äppleskal för att det ska bli mellanrum. Åh så skönt!
Nej, verkligen inte.

Det är värdelöst att prata, skratta, inte skratta, tugga, vara spontan och göra något konstigt med munnen eller kyssas. Allt blir liksom 10 gånger sämre. Bara för att det känns som man är så sjukt klumpig, ful och otrevlig. Jag har aldrig haft något emot tandställning på någon annan, men när det kommer till mig själv blir jag jättemycket mer nojig. Syns den mycket? Blir jag fulare? River jag sönder Henrik? Bländar jag folk på gatan? Har jag knölig överläpp? Luktar jag metall? Frågorna är många, vissa halvfåniga och vissa riktigt allvarliga och jag har inga svar. Klart ingen säger till en att man ser ut som en robot från mars eller att man smakar sjukt mycket stål. Och kanske är det bra, jag vill nog inte höra hur långt ner jag just sjönk på snyggstegen. Eller kanske vill jag det? Jag mår i alla fall dåligt över synen i spegeln, jag mår dåligt när jag känner hur överläppen halvt fastnar efter att jag har lett, jag mår dåligt över hur mycker mer tid jag måste lägga ner på denna skit och jag mår dåligt över allt som ska försöka få det att bli bättre. Jag vet att det blir fint sen men jag har aldrig ens haft komplex över något så fånigt som mina tänder, och då blir det bara jobbigt. Jag vill helst att folk ska ignorera det. Men ändå inte, för såhär ska jag ju inte se ut. Det är något som är annorlunda, jag vill inte att folk ska verka som om jag alltid sett ut såhär. Jag vet inte vad jag uppskattar, folk driver med mig redan och tycker så synd om mig. Men vad hjälper det mig? Jag vill inte tyckas synd om, även om jag vill det. Jag vill inte att folk ska ta det så lättsamt, men samtidigt hade det nog varit värre om alla var sjukt allvarliga runt det. Visst är jag jobbig? Jag vet ju inte ens själv hur jag känner. Men en sak vet jag, det är hemskt att se mig i spegeln eller att vilja göra något så gärna men det bara känns fel och gör ont. Något är i vägen och det ska inte finnas där. Något gör en orolig och nervös för att det ska förstöra för någon annan. Något får mig att inte slappna av och bara göra så jag alltid gjort, nej istället fokuserar jag på hur lite det ska synas och kännas så att ingen annan ska drabbas. Och ja, nära på att gråta har jag varit flera gånger idag, no wonder.

Förlåt att jag är så sjukt jobbig och irriterande. Jag måste bara skriva av mig, och sen ska jag försöka hålla det för mig själv. Det finns viktigare, tyngre saker, som jag inte delar med mig till andra. Saker som jag inte vill ska läcka ut, som jag inte vill prata om för då brister allt. Det man inte dör av gör en starkare sägs det, men frågan är om det verkligen stämmer. Ska man ignorera allt och låta livet gå vidare? Jag struntar inte i någonting, men jag håller saker för mig själv. Då är småsaker som detta bättre att klaga på. Det blir liksom som att släppa ut en del av allt. Fastän det inte alls är så. Jag vill inte att det ska spricka, allt har varit bra som det var. Det blev bara så sjukt mycket jobbigare när jag såg mig i spegeln och insåg hur ful jag var. I mina ögon. Det kommer inte hjälpa hur mycket någon säger till mig att det inte märks, att det inte är farligt eller hur fint det blir sen. Jag kommer ändå låtsas som att jag tycker att det är okej. Men egentligen vill jag inget hellre än att bara gömma mig, aldrig prata eller le, strunta i detta och låta mina tänder växa sneda och fula. Skit samma om jag är ful när jag är fyrtio, det är nu det spelar roll. Just nu, i denna åldern, har man ändå mycket komplex över allt och ingenting och då behöver man ju inte fokusera blicken på något som man aldrig brytt sig om. Jag antar att ni inte förstår någonting av vad jag menar men det var inte det viktiga, jag vill bara ha något att göra istället för att ligga och fundera och sedan ändå fundera på samma sak imorgon igen och inte komma på något vettigt. Nej, jag är inte deprimerad. Nej, jag är inte dum i huvudet heller, eller en uppmärksamhetstjuv. Hade jag velat få er att tycka synd om mig hade jag kunnat skriva betydligt mycket värre saker. Jag hoppas bara att jag ska slippa tänka på detta så mycket, även om jag påminns om det jämt, genom att ha sagt det jag vill säga en gång och inte mer. Många tycker säkert att jag är fånig men okej, tyck det. Någon gång borde väl jag också få klaga och denna gången är nu. Tack.

Åh, låt denna tandställning verka gånger 1000 så att den inte behöver sitta mer än ett par fjuttiga månader. För min, Henriks och alla andra som måste titta på migs skull. Nu ska jag försöka att sluta klaga, gå och sätta på vax på de vassa sakerna som pryder mina tänder och gå och lägga mig. Ska sova tills jag vaknar på en bra sida, och sen ska jag tänka på de som gör mig glad hela dagen. Så att jag slipper känna mig ensam och ful. 

sov sött ni som kan!

helg på landet

Jag och mina godingar gav oss ut till ön där jag brukar bo en del på sommaren (har sommarställe där alltså) - Instön. Har haft en mysig, solig, regnig, kall, varm, blåsig men härlig helg tillsammans, favorit i repris skulle man kunna säga. Blev lite dumt när vi hängde på Marstrand och hade missat att bussen inte gick så ofta, blev att traska hemåt i tjugo minuter innan vi kunde fixa mat till våra kurrande magar.



Nu blir det en stunds dusch och peeling innan TVkväll med Mamsen. Mysigt och precis vad jag behöver, imorgon blir det jag som blir braceface. Önska mig lycka till!

bilder säger mer än tusen ord

lovelovelove

jag och min babe

ÅH, lyckodag! Sista skoldagen i ettan på gymnasiet, imorgon är det avslutning. Sista läxan färdiggjord. Fick reda på att jag fick Mvg på ett prov jag verkligen inte trodde på mer än G. Lunchkonsert med bästa Mu1. Inhandlat världens (för tillfället) bästa mobil i mina ögon, min nya bebis. Tänk att jag på mindre än två veckor har lyckats få en ny dator och en ny mobil. Htc Smart är det, en svart snygging. Love!
Skolavslutning imorgon alltså, bäst att hitta något att sätta på sig och sådär. Talk to you later <3


slutspurt

Jajamensan, slutspurt på g just nu. Har haft prov och redovisningar varje dag denna veckan, men nu är det bara en sista pianoläxa kvar. Alltså; detta var anledningen till uteblivet bloggande. Ni vill väl ändå inte läsa om hur stressad jag är jämt? Nej, sådanna där inlägg får inte gå i överflöd. Firade i alla fall min födelsedag i söndags, grymt! Fick en massa pengar, smink, en supersöt pyjamas, en knäpp t-shirt, smycken osv osv. Bäst av allt: Mamma gav mig pengar till en mobil. Som jag får välja. Tror att det blir en HTC Smart, kommer nog passa mig perfekt. Är dessutom rosa om jag vill och det vill jag väl. Blir grymt, min imorgon om jag har tur! Någon som hat en HTC och är nöjd/missnöjd? Berätta isf, så att jag inte köper en helt värdelös mobiltelefon..
Vilken färg är snyggast?

17 år i staden!

17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17
17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17 17
gissa vem som fyller år?! 


Jag och syster, typ 3 och 1 år

Eeeeett hjärtligt födelsedagsgrattis, till miiiiig!

grymma 17 år med Veronica Maggio!

a m b i t i ö s t

Morning! Elle aa, klockan är visst redan efter halv ett men jaja. Jag vaknade ganska tidigt och gick upp och kokade gröt - love. Sedan var jag överambitiös och gick ut och rensade ogräs, trots min förkylning som inte gett sig än. Och där ute har jag varit tills nu. Smultronlandet är nästan klart och jag har gjort en egen liten del i trädgården där jag ska odla sallad och sådanna gottigheter, mumma! Älskar trädgården på sommaren, finns så mycket gott. Rabarber, svarta och röda vinbär, krusbär, äpplen, plommon, körsbär (!), smultron, hallon och snart en massa sallader då. Gott och nyttigt, ibland struntar jag att äta frukost och klättrar upp i körsbärsträdet och bara äter tills jag får ont i magen. Sommarkänsla!

sånna här filurer finns det också en del av, förstås! älsklingskörsbär i bakgrunden <3

Nu blir det iväg och handla grejer till mitt släktkalas imorgon - jajamen, Hanna goes 17! - och ett par skor om jag hittar dem i rätt storlek. Börjar bli lite skokris. Vad hittar ni på idag?

ibland är livet bra gött

Så, jag åkte till "skolan" idag. Skulle ju sjunga på studenten. Vet inte om jag ångrara att jag åkte för det ändamålet, mår ganska kasst egentligen. Har ingen feber eller så men är fortfarande lite seg, och bättre blir det ju inte av att det är övervarmt och vindstilla inne i stan. Göteborg alltså! Åt i alla fall sevenelevenglassen efteråt med några godingar precis vid kanalen, mumma! Den är grymt god. Åkte i alla fall hem ganska nyss för att sätta mig på altanen och läsa. Skönt ända tills solen gick ned bakom vår grannes hus. Aja, lika bra. Ska äta god tacos nu, stänga av telefonen och hämta min dator som skickats hem igen. Den som kraschade ni vet? Visar bilder senare, ouch!

underhållning på hög nivå!

Jag har precis vaknat och skrivit ett långt grattismeddelande till min kära kusin på sin födelsedag. Gjorde ett litet manus med vår gemensamma släkt. Hoppas att hon inte blir besviken på kortheten av hela alltet. Jag har ändå överträffat resterande gratulationer med hästlängder. 



Antar att ni inte orkar läsa ändå, haha. Nu blir det promenad innan dusch och god frukost. Efter det bär det av mot stan för att sjunga på treornas student. Kul, men samtidigt tråkigt. Vissa treor vill man ju ha kvar, haha. Och jag vill inte bli stor, jag gillar att vara pluttetta. Det är liksom jag. Vad ska ni hitta på för roligheter idag?

min nya bästis och jag

ibland handlar det om att bjuda på sig själv! 
Tänk på att jag faktiskt varit (är!) sjuk och ser inte mitt bästa ut, höhö

Jag och min älskling Veckorevyn ska krypa ner i sängen och ha det mysigt nu. Jag vet att många av er där ute blir avundsjuka, men jag är ledig hela sommaren sen! Nej, ett mycket tråkigt skämt åsido, jag ska i alla fall dra mig mot sängen. Har varit ute och gått precis (tjoho!) och ska ut igen när jag vaknar imorgon. Är hyfsat frisk nu så blir en skoldag imorgon, även om det innebär att bara kolla på glada studenter som springer ut. Gött! Har haft en tråkig dag men den har gått hyfsat fort iaf. Vissa av er märker kanske att jag har pillat lite med designen igen? Förbättring eller blev det sämre? Kritik please!

25 intressanta vägskyltar att ta kort med...

Vad sägs om att stanna på lite härliga ställen, såsom Porrajärvi, Klittberget, Brittas hål, Porris, Fröslida, Kukasjärvi, Mensträsk, Pullberget, Stjärtnäs, Pungpinan, Snopptorp, Kvinnaböske, Böglarehult, Ollongränd, Lilla och Stora Runken, Tuttorp, Pung, Snorrslida, Trekanten, Porrarp eller Bögebacka under en härlig roadtrip genom Sverige? Hade man inte varit tvungen att stanna och posa med vägskyltar om ett sådant här roligt och udda namn dök upp? Finns en hel del fler platser med konstiga namn, kan jag få be att tala om. Flatön är ett ställe jag redan hängt på en gång, någon av er östgötlänningar kanske har varit på Ållonö? Någon Mölndalsbo (Henrik, Frida!) brukar väl hänga i/på Porris?
Haha, riktigt roligt. Tänk om man skulle presentera sig på en fest eller något. "Tja, jag är Hanna från Brittas hål!". Man undrar ju om någon hade tagit en på allvar? Har ni koll på fler udda namn på platser, städer eller gator?

just dissapear, ok?

Nu är jag för sjukt trött på den här förkylningen! Febern har nästan försvunnit men jag vågar ju inte göra någonting ifall den skulle få för sig att hoppa på mig igen. Jag är typ celibat, isolerad och uttråkad till tusen! Jag vill ut och träna, sola, hänga med kompisar och typ LEVA! Jag orkar inte med att sitta och jäsa. Åh, hate it. Om jag är frisk ikväll ska jag ut och gå, och det första jag ska göra när jag vaknar imorgon blir också en promenad.
Någon som har förslag på vad man kan göra som sjuk? Jag uppskattar inte ens att kolla på film längre.

såhär glad kan man vara ibland. just nu är jag inte det! suck..

smaka och se

När man är sjuk har man övermycket tid att göra saker man annars inte brukar hinna att göra, har jag märkt. En del saker får man inte göra - som att träna, sola, komma på någon rolig maträtt etcetc - men vissa saker ska vara helt ofarliga att sysselsätta sig med. En sak som jag själv kan tycka att jag borde göra ibland är att titta lite mer i Bibeln. Ja, jag är kristen men inte precis jättereligiös. Jag läser inte Bibeln regelbundet, faktistk så läser jag den typ inte alls, men jag tycker ändå att jag borde. Inte för att vara någon god kristen eller så, men för att det står en hel del grymma grejer i den. Saker som faktiskt är värda att fundera över, även för folk som inte tror på själva grejen med Gud. Bibeln är ju inte skriven av Gud eller Jesus (även om han/hon/den/det var närvarande) utan av vettiga folk för typ 2000 år sedan (vilket är anledningen till att många saker som vi tycker är typ diskriminerande och sånt finns). Det är en hel del saker som är tänkvärda och smarta att leva efter. Och allt är ju inte superkrångligt - även om mycket är det. Igår hittade jag en massa smarta citat i Ordspråksboken. Denna bok skrevs på 500talet f.Kr och handlar om vardagliga saker, många utan religiöst innehåll. En vers i kapitel 16 fastnade jag för, enkel att förstå och lätt att leva ut.

Vänliga ord är som honung -
smakar sött och gör kroppen frisk.
Ords 16:24

Den som inte förstår är väl antingen ganska korkad eller väldigt trött just nu, eller? Men visst stämmer det, för er som förstår? Man blir ju inte precis sur och mår dåligt när man får en komplimang! Jag gillar och håller med! Vi kanske ska sprida komplimanger idag, se om vi mår sämre eller bättre av att göra folk glada? Självklart ska vi mena vad vi säger också, fast det är ju inte en särskilt speciell utmaning. Både vi och de som tar emot kommer må kanoners, det slår jag vad om!

blå blå vindar och vatten

beautiful summer

Japp, när man har tråkigt är kameran bästa leksaken. Jag vet att jag borde plugga men icke. Jag kommer antagligen vara sjuk imorgon också så kan väl lika gärna plugga då. Är faktiskt helt slut och väldigt trött på att min förkylning inte ger sig. Det värsta är väl iofs att jag inte kan vara ute och gå och röra på mig, utan bara käka en massa mat i princip. Hemskt! Det är ju sommar nu, hallå! Jaja, sommarkväll och allt är i princip gött då. Sitter och lägger in snygga bilder från dagen och kolla på Vänner med syster. Värst vilket häng vi har haft de senaste två dagarna, men det är bättre än att vara ensam, även om det är gött ibland också. Ha en fin kväll!

~~~~~~

Ni har kanske märkt att vissa ord blir understrukna i texten? Det är för att jag har gått med i ett nätverk som ökar statistik och kan ge dig pengar (om du är över arton). För att gå med klickar du på bannern Bloggerfy i menyn till vänster. Besök gärna de sponsrade länkarna!


up where I belong...

Jag tror att jag blir hög på nässpray! Helt sjukt vad konstig jag är. Lindrigt exempel; min gamla gympalärare ringde förut och frågade efter min syster, och jag kopplade inte ens vem hon var, fast hon presenterade sig väldigt tydligt.. Jag vet inte hur mycket konstiga saker jag sagt till min syster idag, eller vad för cepegrejer jag gjort. Tog bland annat av täcket på mitt täcke (aa ni fattar) och sprang ut och la mig på gräsmattan. Eftersom det inte skulle bli några gräsfläckar, tänkte jag. Nähe, det blir inte gräsfläckar på själva täcket då eller? Smartass. Jaja, sånt är livet. Jag kan i alla fall inte påstå att jag har blivit friskare. Snarare sjukare, suck!  Vad jag gör för fel? Ingenting! Det är verkligen sämst att vara förkyld. Man känner ju sig liksom för lite sjuk. Hade man haft magsjuka är det en självklarhet att vara hemma, men förkylning? Jag vet att jag inte hade klarat mig i skolan men ändå. Hemma är det ju okej.
Såg precis på Avatar med syster. Inte alls så bra som jag trodde! Ni ger mig för höga förväntningar ju. Jag skulle inte tipsa den till någon. Jag orkade inte ens se klart den, jag menar, tre timmar kass underhållning?! Inget för mig. Nu blir det tyskaplugg (skona mig..). Hur har ni tillbringat den soliga dagen?




När vi inte är sjuka är vi ändå på sätt och vis sjuka..

oh baby it's hot!

Ja, jag är sjukt het. Feber brukar liksom få en att bli lite varmare. Men det är inte bara jag som sprider värme, även solen är på gött humör idag! Termometern visade 29 grader ute, och i mitt rum är det kokhett så jag bestämde mig för att lika gärna ligga ute. Så det har jag gjort i typ en timma, men sedan blev jag överhettad och sökte mig inåt igen. Lika bra, måste sätta mig och skriva klart en grej till skolan. Det är iofs ganska okej nu, jag har redan fått lite bikiniränder (yeah!) och jag vill inte bränna mig. Brukar jag inte göra heller, men det är ju lättare nu i början.
Jag och syster (som äntligen börjat äta igen, stackarn!) ska festa på jordgubbssmoothie snart. Gott och välbehövligt.

morgonen efter dagen före

Åh men kul att man tror att man ska må bättre dagen efter men icke. Dagen efter förkylning alltså, inget annat. Jag har huvudvärk som en gruvarbetare som glömde hjälmen hemma och just fick en tvåkilos sten i huvudet (om han hade lyckan att överleva vill säga. Kul för honom!) och en hals som troligen borde tillhöra en 100 år gammal rökare. Utöver det har min näsa typ växt igen. Om jag mår dåligt? Nej, inte alls. Jag hoppar på små fluffiga moln, typ.
SKA i alla fall bli frisk idag. Tråkigt att ligga hemma när ingen annan gör det! Jag har ju liksom inte ledigt för att jag är sjuk, nej läxor ska göras och där med basta. Om två veckor chillar jag på det i solstolen utanför - hurra - men idag kan jag inte ens glädjas åt att jag kan göra det. Vill ju vara med alla góingar i skolan som antagligen inte är jättepigga och glada, men ändå är de som får mig att vara mindre trött och seg såhär i slutet. Nästa år får vi nya klasser och jag vill ju suga ut varenda minut av dem nu! Läskigt att tiden går så sjukt snabbt, snart står jag väl här med studentmössa i högsta hugg. Eller, varför inte världens svenssonfamillj? Jag hade inte tackat nej, alltså, men låt det ta sin lilla tid. Jag är ju snart inte ens barn längre, hallå? Vad hände där liksom. Jag behöver typ fem år till för att mogna. Jag får väl ta saken i egna händer och sätta mig och läsa Nationalencyklopedien hela sommaren, sedan kommer jag inte behöva lära mig något på 25, kanske 30 år. Mogenhet i högsta grad! 


Jag, bror, syster
På typ 6 år har vi mognat såhär mycket. Ganska starkt jobbat. Bilderna är båda tagna på Cypern. Tycker att vi lyckades ganska bra med blåsten också, hahaha.

put it on your shoulder



Jag vill ha! Önskar mig i födelsedagspresent tills på söndag, för vet ni? Jag blir sjutton då! Bara ett år tills jag är vuxen, inte riktigt rätt.. Jag känner mig som en liten plutt fortfarande. I alla fall, en av några saker på önskelistan. Finns på Iems på Vallgatan i GBG bland annat (är i märket ceannis), kostar 700 kr. Men åh, de är så fina. Finns ju dock en mobil på önskelistan as well, och det är ju mer nödvändigt än en väska. Men ändå, kärlek!

Ska ta det lite lugnt nu, kolla film och så, för jag är klar med naturkunskapsläxan och har gjort lite matte. Tyska tills på torsdag men det löser sig nog imorgon. Önska mig lite kry och lycka till på matteprovet imorgon, jag kan behöva det! Sov sött finingar <3

2012 kanske inte är så overkligt ändå..

Sheisse! Jag fick typ en klump i magen när jag såg detta! Usch, hur kan det där hända bara sådär? Om jorden går under tvåtusentolv kommer jag ha slösat hela mitt liv i skolan - värt! Såhär skriver aftonbladet om händelsen i Guatemala:

...En enorm grop öppnade sig i marken i norra Guatemala City. En man dog när ett trevåningshus sjönk ner i hålet, skriver lokal press enligt brittiska Guardian.

Gropen är 30 meter i diameter! 

Jaha, vad gör man om resten av jorden också försvinner ner i hål då? Where to go? Jag är rädd...

nothing compares to you

Hahaha jag är verkligen misslyckad när det gäller designer. Men, såhär får det vara ett tag. Jag har i alla fall haft något att göra hela morgonen. Blir en stund sovandes igen och sedan plugg. Syster går runt som ett vrak här i huset och jag är ganska energisk för att låtsas om att jag inte är sjuk. Jag vet att jag inte borde, därför tvingar jag ner mig i sängen nu. Jag måste vara frisk senast imorgon, så bäst att rappa på med bortdrivning av elaka basilusker. Någon som sitter inne på typ världens bästa husmorstips om hur man frisknar till snabbt? Och jaa, jag har ätit Cvitamin så att det knakar.
min enda vän just nu, mr webcam!
galet snygg brud där alltså, jag säger då det.

jealous, right?

Mornin'! (tänk typ cowboydialekt så blir det grymt, höhö)
Antingen så undrar ni säkert vad jag gör uppe kvart i sju en vanlig slapp tisdag eller varför jag sitter framför datorn när min buss går om tio. Eller så gör ni inte det. Men jag tänkte ha världens utläggning ändå; Jag är sjuk.
Yes, 38,4 grader celsius visade termometern imorse. Var egentligen av en slump jag kollade, mådde kasst igår och har knappt sovit inatt heller. Åh det är hemskt att vara sjuk! Har varit det mycket senaste året, faktiskt. Typ fyra gånger - ovärt! Antagligen för att jag är van vid alla gamla grundskolebakterier som man typ blivit resistent mot, och nu plötsligt andas på både den ena och andra förr okända gymnasieeleven. Det är ändå värt, tycker jag. Det jag är mest irriterad över är att jag missar grymt mycket i skolan, menmen. Jag vill inte smitta ner alla andra där i alla fall. Hemma och pilla på ny design (!), plugga natur/matte/bibel/tyska/gehör och ta hand om min magsjuka (jaa, det är värre, stackarn!) syster. Härlig dag jag har framför mig, känner jag. Solen är ju uppe och på sitt bästa humör idag, kunde inte jag också få vara det? Tydligen inte. Fast jag kan medge att det är ganska gött att ta det lugnt, slippa stressa och bara känna att man hinner för en gångs skull. Faktiskt.

När jag var sjuk i vintras var jag ju tvungen att underhålla mig på något sätt, haha.

Någon som har designtips förresten? Har ingen aning om hur jag vill ha det men får väl knepa och knåpa lite.. Tips välkomnas såklart! Jag tänker varna er om att bloggen kommer se lite konstig ut under dagen, eftersom jag ska fixa och dona. Oroa er inte, alltså ;)

Min profilbild

Hanna

RSS 2.0