Peacock



100dagarsfesten var sjukt bra! Idag är det bara 97 dagar kvar tills jag springer ut ur Domkyrkan med studentmössan på. Galet! Sov en liten stund hos Henrik innan det var dags för musikaldag med klassen. Vi drog runt i ett kostymförråd och åt köttbullar på Ikea, haha. Efter det hade jag det väldigt mysigt med Hank igen. Tittade på Atlantis och gosade - värd kväll! 

Idag har jag varit allmänt seg. Pluggade i skolan två timmar innan jag började. Pluggade ytterligare två timmar efter skolan. Någon slags konsert för små barn med skolan också, så kom hem ganska sent. Efter en PW och middag sitter jag nu här, men ska snart ladda inför en timmas plugg till. Sedan ska min älskade säng få sällskap i form av en nyduschad kropp. Skönt!

jumping rope


Har hoppat hopprep i nästan tjugo minuter konstant. Det är faktiskt jobbigt! Tänkte egentligen dra ut och springa idag, men tänkte att det var en dålig idé med tanke på regnet, kylan och min ännu inte helt försvunna sjukdom. Åh, vad hände med våren? Jag var jättetaggad på att gå runt i vårkläder hallå? Nåväl, det här var i alla fall aningens motion mer än att inte göra något alls. Måste ju ta tag i beach 2012 på riktigt! Haha..  

Ska snart hoppa in i duschen och göra mig iordning för kvällens 100-dagarsfest! Förstår ni att det bara är 99 dagar kvar tills det är min studentdag? Alltså, jag kan inte förstå att tretton års skolgång snart är slut. Det är allt en konstig tanke..

Hemmagjord ansiktsmask



Vad är det där för äcklig gegga undrar ni kanske nu? Det är faktiskt nåt ganska gött, ska jag be att få tala om. Det är nämligen min alldeles egna hemmagjorda ansiktsmask, med egenskaper perfekta för min hy! Låter krångligare än vad det egentligen är, haha. Bara att googla på ingrediensers egenskaper och sen improviserar man fram något bra. I mitt fall blev det dessa:

Honung - rengör och återfuktar
Äpple - Förebygger acne samt innehåller AHA-syror som stimulerar och tar bort döda hudceller
Yoghurt - lugnar huden
Stärkelse/havregryn - suger upp smuts och rengör
Olivolja - återfuktar och löser fett  

Varför lägga pengar på dyra ansiktsmasker (till och med H&Ms egna är ju dyra nu!) när man kan göra sina egna? Egentligen är det ju bättre, man vet vad man stoppar i dem och så slipper man alla kemikalier som säkerligen inte är bra för huden. Jag hissar tummen upp!

____________________________________________________________________________________________

Update: ÅÅh, den här var helt fantastisk för mig! Efter 20 minuter tar du bort den med ljummet/varmt vatten och applicerar ansiktskräm. Huden känns både fräsch och återfuktad och har fått en massa lyster. Tänker ALDRIG mer köpa ansiktsmask, ska för alltid göra denhär. Prova!

New in!



Det ni ser ovan är resultatet av min och Johannas vårshopping igår. Hittade inte några kläder som riktigt föll mig i smaken, däremot fanns det en massa annat jag suktat efter; svarta spetstrosor, en sport-bh i en helt galen rosa färg, en ny bodylotion som ska fungera, en ny ansiktskräm och till sist HÅROLJA! Japp, jag faller för grupptryck och tror på vad alla säger - att hårolja ska göra underverk för trist hår. Håller tummarna!

Henrik var och gosade med mig igårkväll/inatt/imorse. Han agerade mästerkock och gjorde pannkakor till frukost, mumma! Sedan han åkte har jag övningskört i någon timma, och det gick faktiskt jättebra. Känner att jag måste ta tag i körkortet rejält nu och skriva in mig på körskola, frågan är bara vilken man ska välja..?

Kvällen kommer bestå av lite plugg och total uppfräschning. Jag snackar ansiktsmask, hårinpackning + olja, en riktigt ambitiös dusch, nagelfix, noppra ögonbrynen, bodybutter.. Japp, ni förstår! Här ska en sjukling  få total makeover och bli överfräsch. Vi gillar't!

att kunna andas


Äntligen mår jag bättre! Kan vara av faktumet att Henrik var här en sväng och gav mig lite kärlek, och en godispåse. Mumma! Annars har det varit en lugn dag, jag har pluggat lite körkortsteori men annars inte gjort mycket vettigt. Blir att krypa ner i sängen med någon tidning för att äntligen få sova lite. Har gått dåligt de senaste nätterna på grund av hosta och täppthet i näsan, men nu känns det där nästan som bortblåst. Förhoppningsvis är jag tillräckligt frisk när jag vaknar, så att jag kan ge mig ut på jakt efter balklänning med Johanna. Jag är dessutom på riktigt shoppinghumör, så hoppas att jag kan komma hem med lite våriga godbitar. I så fall lovar jag att visa er imorgon!

Godnatt nu

Colorful Shoes


Färgglada fötter är ju härligt till sommaren och våren!
Jag blev kär i sandalerna och pumpsen i korall och grädde!
De här godingarna hittar du på Zara, för mellan 299 och 679 kr. 

För de som inte vågar gå all in kanske ett par färgglada tånaglar räcker?

Prinsessa


Hängde upp vår lilla flagga igår för vår nya fröken prinsessa, och satt och tittade på den ifrån altanen. Så fint att vi fått en liten bebis! I skolan bjöds det på prinsesstårta och Sverige verkade ju vara på allmänt bra humör. Förutom jag, som gick runt hemma och var sjuk. Och inte har jag blivit frisk tills idag heller. Mår mycket bättre, men inte tillräckligt bra för att leva det normala livet i skolan. Har knappt något röst heller, och bara musikämnen idag. Så vad göra där liksom? Så här sitter jag hemma även idag och har det bajstråkigt! Ska nog rensa upp lite i mitt rum innan jag dör av utmattning framför SATC. Jag saknar mitt sociala liv, hallå!

Lovely Lingerie



Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Jag ÄLSKAR Accessorizes söta trosor.
Kan man ens få nog av att titta på dem? De är väl inte de mest praktiska att ha under tajta brallor, eller har världens bästa kvalitét i sina skira små tyger. Men vad spelar det för roll? Kärlek ändå!

Vitamin D



Har suttit och lapat solstrålar ute på altanen i nästan en timma nu. Håller tummarna för att kroppen ska slå ut influensan med lite hjälp av Modern Jord! Ett plus i kanten är att mina små fräknar börjar vakna till liv. Lätt match, haha!
Förresten, första bilden på bloggen när jag ler utan tandställning! Ändå varit utan den sen i oktober.. Vilket steg va, haha.

Knapert



Living on the edge, kan man säga. Äter knappt någon mat (vad är det för vits när man inte känner smaken liksom?) utan knaprar piller och drogar nässpray istället. Och ingenting hjälper. Frukt och te är inte heller till någon hjälp. Misstänker starkt influensa, men tycker att den kan ta sig någonstans och försvinna nu. Jag har så tråkigt och mår verkligen oförtjänt dåligt! Ensam och deppig och sjuk och sugen på att dra ut i det fina vädret. Kanske ska våga mig på att bädda in mig i flera lager kläder och sedan sätta mig på altanen i solen en stund?Först ska jag i alla fall kontrollläsa projektarbetet innan det skickas in men sedan har jag absolut noll saker på min att-göra-lista... Save me, någon!

Have to believe so



Jag är så trött på den här förkylningen eller vad det nu är nu så det är inte klokt! Har suttit hemma och tagit det lugnt exakt hela dagen. Inte gjort någonting alls förutom suttit på min säng med datorn, typ. Druckit massa te, bara ätit nyttiga grejer och en massamassa frukt, jag har duschat två gånger för att få bort alla bakterier, sovit i nya lakan, vädrat rummet, knaprat alvedon.. Vad mer begärs av mig?! Jag mår verkligen anus, ursäkta uttrycket. Mitt ena öga är igenkletat också, typisk förkylningsbiverkning á la Hanna. Ser ut som Quasi, no joke. Precis som jag gjorde när jag fick en infektion i ögat när jag och Henrik var på romantisk resa i Skagen. Det kan jag dock mest skratta åt nu. Riktigt jobbigt att springa runt på Stena Line med ett dampat öga medans Henrik skrattade åt mig konstant i typ fyra timmar medans det bara blev värre och värre, och sedan irra runt i Göteborg för att hitta öppen vårdscentral mitt i natten. Haha! (Okej, det där var första och enda gången jag ens dragit på munnen idag..) 

Nääe, nu vill jag bli frisk. Och kunna dra ut och springa eftersom isen smält. Jag ska bli joggproffs den här våren! Vill dessutom ha ljusare hår, fräknar och friheten att ta på mig vårkläder (skinnjacka!) utan att frysa. Åh! Ska lägga mig redan nu för att döda bakterierna i kroppen på mig. Jag vill inte behöva sitta hemma en dag till, jag blir ju snart knäpp i huvudet!

värdelöst



Det här känns typ som den mest värdelösa dagen i världshistorien. Jag mår kasst - ingen feber men huvudvärk, hosta och världens snorhuvud - inte skönt någonstans. Trodde liksom att jag skulle vara tillbaka i skolan idag men nähe..  Sov apadåligt också, låg vaken från att jag la mig klockan nio tills sista gången jag kollade på klockan - då var den halv fyra. Dessutom har jag verkligen ingenting att göra. Försökte spela lite piano men fick panik på att det lät så mycket. Pluggade kanske en kvart innan jag gav upp det också. Jag HATAR verkligen att vara sjuk. Gillar inte att vara ensam och känna mig rutten och äcklig. Fy alltså! Ska typ lägga mig och sova och tänka på döden. Näe men, jag är verkligen så sjukt nere alltså!

Cookie Dough



Känner mig älskad när Henrik står utanför dörren med Ben n' Jerry's i handen och vill ta hand om mig för att jag har feber. Alltså, hur underbar får man vara? Det blev att mysa framför filmen Taken med skedarna i högsta hugg. Mys! Hoppas att jag inte smittat honom bara, hade ju varit ett risigt sätt att säga tack på!

Spring fling



Titta hur fint våren börjar visa sig i min trädgård! Åh, lycka! Går det ens att inte bli glad av vår? Tror inte det alltså. Tillochmed febriga jag fick ett léende på läpparna. Är hemma idag vilket både är tråkigt och skönt. Ska göra lite hallonochapelsinsorbet i glassmaskinen och sedan sätta på Jane Eyre. Bra att passa på att göra lugnt skolarbete när man ändå måste ta det lugnt!

39.3



Jag mår kass! Termometern visade 39.3 vilket var mycket mer än vad jag trott. Ååh sugigt. Är helt virrig och yr också. Och snorig och hostig. Mumma! Kvällen har spenderats med plugg och en massa C-vitamin och te, så nu hoppas jag att febern går ner tills imorgon bitti. Det lär väl inte hända men man vet ju aldrig. En ganska intressant temadag står på schemat och den hade jag väl helst inte missat, men bättre det än att missa vanlig skola.

Sleep tight 

GT Lookbook



Döhett från Gina Tricots Lookbok!
Älskar de beiga pumpsen, blåjeansen, den vita skjortan och militärjackan.
Modellens hår hade man ju heller inte tackat nej till.

Back from Fulufjellet!



Har, som några av er vet, varit i Norge med världens bästa Henrik sedan i onsdags. Jag har haft det helt underbart! Lärt mig åka skidor, ätit en massa god mat, umgåtts med mysfamiljen #1 och gosat hela nätterna i en sjuttiosäng (om ens det?) med världens bästa. Det har verkligen varit underbart! Kul att lära sig åka skidor, mindre kul att stå på toppen av Trysilberget och tro att man ska dö. Kan kanske åka fysiskt, men knappast mentalt. Nu i efterhand kan jag skratta åt det lite, haha. Well, en erfarenhet utanför komfortzonen rikare i alla fall!

Idag är jag dock på mindre bra humör. Har förmodligen feber, men har trotsat det och varit hög på medicin i skolan hela dagen ändå. Vår termometer är trasig och jag är för ambitiös för att vara hemma bara av att tro att jag är sjuk. Hoppas dock på bra resultat sedan när mamma kommit hem med batterier...

Tipsa mig!



Jag vill ha alla tips jag kan få på bra bloggar!
Modebloggar, livsstilsbloggar, dagboksbloggar, bakbloggar, fyndiga bloggar..
Vilka bloggar läser du? Har du en blogg?
Ge mig, ge mig, ge mig tips!

Find yourself a valentine!

Min kärlek och jag!

Glad Alla Hjärtans Dag mina kära! Man behöver ju faktiskt inte bara älska sin pojk-/flickvän, det finns ju massor av folk man tycker om här i världen. För min del sitter jag dock ensam idag, haha. Firade ju med Henrik igår, hand hade verkligen ordnat allt så perfekt! När jag kom till honom på kvällen hade han lagat hur god mat som helst, världens från och med nu bästa efterrätt (vit chokladmousse med hallon!) och sedan såg vi på romantisk film och hade det mysigt hela kvällen. Jag är så lyckligt lottad! 

Idag ska jag istället packa det sista innan jag åker till Norge. Japp, jag ska för andra gången ställa mig på ett par skidor och svischa (läs: rulla) ner för backen. Tillsammans med Henriks familj. Tror att de bara bjudit med mig för att ha något att skratta åt, för jag lär inte vara särskilt tjusig där jag glider runt i backen okontrollerat. Nääe, skidor är inte riktigt min stora talang kanske. Bör kanske inte ens nämna första gången jag åkte skidor, och syster gjorde sönder liften vi satt på.. Haha! Plugg står också på schemat, sedan är det kalas för Henriks lillebror. Skön dag!

my valentines day



Jag och Henrik firar Alla Hjärtans Dag idag istället. I år är det han som styr! Fick världens finaste inbjudningsmail förra veckan som beskrev dagen. Så imorse blev jag bjuden på lyxfrukost på Condeco (ni ser ju - lyx!) och sedan begav vi oss mot Heden för att åka skridskor. Så romantiskt! Jag tycker det i alla fall, haha!

Kom ganska nyss hem och ska ta en snabb PW innan del två av dagen börjar. Ikväll har min prins nämligen lagat lyxmiddag åt mig, så vi ska bara gotta oss hela kvällen. Han är väl för fin! Det här är verkligen en perfekt Valentines day!

vackert


Inspiration! 

Älskar ljusa färger såsom beige, vit och champagne. Skorna kommer från Acne och jag blev kär i dem för något år sedan. Perfektion! Hade mer än gärna ägt ett par själv.

Säger godnatt och kryper ner i sängen tillsammans med nya numret av Chic!

instagram love



Min finaste är oslagbar! Jag kom just hem från en mysig promenad med honom i de blygsamma plusgraderna och vårsolen. Blev en liten tur på Allum också. Kände att vi var tvungna att röra på oss lite efter en riktigt gottekväll hos Linnéa och Karl-Oskar igår. Födelsedagsmys med trerätters, skräckfilm (som jag dessvärre inte vågade se så mycket av, heh), Friends with Benefits, Melodifestival och en massa annat göttigt. Övernattning och en mysig morgon med härligt folk. Grym start på mer än välkommet lov!

Glöm förresten inte att följa mig på Instagram - hanutt är det som gäller! PUSS

all hearts day



Ring Kate Spade | Underklädesset Net-a-porter | Skor Zara | Ljus John Lewis

Lite röd och romantisk inspiration, till Alla Hjärtans Dag kanske? 
Blev lite inspirerad då jag just fick en alla-hjärtans-daginbjudan på mail av världens finaste!

Kaneläpple



Sitter och mumsar på världens godaste kvällsmat - grönt, surt äpple med mycket kanel tillsammans med en stor kopp grönt te. Hälsosamt och bra! Man blir dessutom extra glad av vaniljvärmeljus, en vacker kopp och favorittallriken från PIP.
Har precis kört ett jobbigt träningspass alldeles på egen hand: hoppade hopprep i tjugo minuter (samtidigt som jag lyssnade på klassisk barockmusik a la Händel, fett peppande faktiskt!) plus styrka. Känner mig duktig och ska unna mig en riktig lyxdusch snart. Scrub, inpackning, raka benen.. AH! Klockan nio är det Biggest Loser som gäller - yihaa!

I just called to say I love you


Snart kryper jag ner i sängen, ville bara säga godnatt först.
Säger det genom att visa en underbar bild som får mig att tänka på Hopp.
Vet inte varför riktigt. Men, mina vänner, hopp ska vi ha!

Sov sött!

New in!



En kort shoppingtur efter en lång skoldag resulterade i tishan ovan. Gillar't! Var ute och gick med Miranda förut, sedan gjorde jag en omelett i världsklass till middag och nu ska jag snart hoppa in i duschen, plugga i någon timma, dricka te och sedan se på Sveriges Mästerkock. Skön men riktigt lat kväll - gott.

Helg i Världsklass!



Har haft en jättebra långhelg (haha, därför man inte uppdaterar..?)! Torsdagkvällen spenderades på restaurang Söderkök (eller något sånt) med Henriks familj. Åt sjukt god mat innan det var dags för filmfestivalbio - Happyland. Halvbra film men en riktig toppkväll ändå.

I fredags var skoldagen faktiskt riktigt bra. På kvällen var det middag på restaurang Cicero med nästan alla tjejer i klassen. Vi fick ett eget litet rum där, hur bra som helst. Toppen personal och hur god mat som helst, utan att det kostar alltför mycket. Fett kul att tjejtoan är ett rum med två toastolar i. Gött häng när man behöver kissa, haha! Vid elvatiden drog några av oss vidare till Styrbord&Babord och skakade rumpa. Träffade Henrik och ett litet gäng där och vi hade det hur gött som helst! Obligatoriskt besök på Donken Avenyn innan jag och Henrik somnade gott i min säng.

Lördagen var bara sjukt gottig. Lyxbrunch med omelett och scones, jajjamän. Vi myste och tittade på film, tog en promenad till Allum för lite fika och sedan var det myskväll hos Joakim med lite folk. Tacomiddag, innan vi såg lite på Melodifestivalen, sedan en sjukt random film och efter det lite Jackass. Fortsatte att mysa hemma hos Hank - låg och gosade i nån timma innan vi somnade.

Och idag då, heh. Fortsatte på mystemat, såklart. Såg filmen Limitless och låg utslagna framför Tv:n. Fett nyttig helg det här alltså, känner mig lat och tjock. Var ute och gick en sväng precis när jag kommit hem, och sedan har jag gjort lite nytta här hemma. Ska hoppa in i en dusch efter att ha gjort lite styrketräning, sen är det dags för en kopp te och Biggest Loser på Tv4play. Gottig kväll!

Inredning och drömmar

Tumblr_ly16nlygno1qev340o1_500_large

Jag älskar att titta på sådana här snygga inspirationsbilder och bara drömma mig bort. Längtar verkligen tills jag köper mig en egen lägenhet (nej, inte egen förresten. En tillsammans med Henrik) och får börja inreda och fixa precis som jag vill (japp, han har lovat att ge mig fria händer. Vilken man va!). Massa vitt, men ändå med mycket färg. Gillar inte alls det där ruffigt bruna som alla verkade älska för ett tag sen? Jag vill ha mycket förvaring (jag vill inte behöva slänga en massa men inte heller behöva ha det stökigt, haha), superfräscha badrum, en massa doftljus och levande blommor. Golvvärme. Mycket foton och en riktigt stor, skön säng. Med mycket kuddar, såklart. Och gärna en slags eldstad som är vacker att titta på. En jättestor matta och vacker utsikt, inramad av luftiga gardiner. Förut gillade jag det gammeldagsa "shabby chic", men är så trött på det nu. Fräscht, fräscht och åter fräscht vill jag ha! Och ett kök med modern utrustning och en tavelhylla där en massa fina kokböcker kan stå..
Vad det är härligt att drömma..

Eyre

Inspirationsbild. Love it!

Irriterande när inte bloggen fungerar som den ska.. Därav inget bloggande varken i måndags eller igår.. Hade så gärna velat göra värsta "fräschinlägget" i måndags när jag nyss varit på ansiktsbehandling och sedan gått hem och haft en riktig beautysession. Men det gick ju inte. Och nu är det ju lite sent, haha.

Anyhow, idag har varit en ganska gó dag. Började den hemma hos Henrik, eftersom vi idag har varit tillsammans i 21 månader och var tvungna att "fira" igår. Satt och pluggade i skolan innan jag började och sedan flöt det väl på. Efter skolan var det elevkårsutbildning och jag var väl hemma runt sex. Gick en kort (pinsamt kort typ) PW och sen blev det middag. Nu sitter jag här och laddar för att se Jane Eyre-filmen. Läser boken i engelskan men den är pinsamt jobbig att läsa. På två timmar imorse kom jag ungefär 10 sidor, och sedan mindes jag inte vad jag läst ändå. Jag som ändå tyckte att jag var ganska bra på engelska, haha! I alla fall, därför ska jag se filmen nu. Se om jag fattar åtminstonde några procent mer. Lär ju fungera!

Min profilbild

Hanna

RSS 2.0