shopping spree

Hellu bloggen och alla läsare! Förlåt för riktigt kass uppdatering under dagen, men i ärlighetens namn har jag varit borta från hemmet heela dagen och inte haft tillgång till någon dator. Seriöst alltså!
Började denna onsdag i skolan som vanligt, men bara två lektioner tillbringades där. Sedan bar det av till Göteborgs shoppingstråk med mormor för att handla. Hittade en massa fint och fick en hel del också!
Dagens roligaste var när mormor skulle ta ut pengar, och bara fick hundralappar! Trettio stycken hundrakronor i plånboken hade hon sen, en tjock bunt måste jag få tala om.

I alla fall, nu blir det middag, sedan kör och lite tyska. Ska se om jag hinner slinka in med ett litet inlägg till. Annars ber jag jättemycket om förlåtelse för idag, imorgon ska det bli bättre. Promise <3

tvtime

Kom precis hem från en joggingrunda med Johanna. Har hunnit ta en varm och gó dusch innan jag satte mig bänkad framför TVn och Idol. Sorry för dålig update, men man kan ju bara inte missa Idol!

En upprörd läsare...

...påpekade att mina tips från förra inlägget är ju rakt av kopierade från Veckorevyns hemsida och att det var väldigt dåligt. Jag håller med halvt! Har ju tagit idén och tipsen från deras artikel, men skrivit om punkterna lite. Dock har jag ju faktiskt skrivit att Veckorevyn är källan, jag har till och med länkat artikeln! Hade jag gjort allting utan att skriva var det kom ifrån hade jag kanske gjort fel, men nu är det ju inte så? Jag hade lika gärna kunnat gå runt och berätta för alla mina kompisar, utan att säga vart jag fått informationen ifrån. Det är nästan värre, tycker jag.
Vad tycker ni, får man kopiera eller inte när man skriver källan, på det sättet som jag gjorde i förra inlägget?

Bli på bra humör +!

Gårdagen var ju helt fantastisk! 70 fina själar tittade in hos mig och hur glad blir man inte? Jag är i alla fall superglad! För er som inte kan glädjas med mig - eller ni som helt enkelt behöver bli på gott humör - har jag lite tips!


GÖR EN GOD GÄRNING.
Hjälper du någon mår du själv bättre och ofta får du uppskattande kommentarer tillbaka!

DOFTA
Doftar du gott blir du automatiskt på bättre humör. Dessutom känner du dig fräsch och snygg vilket höjer självkänslan och du blir på bra humör!

MOTIONERA
En liten promenad ger hjärnan en massa syre, vilket gör dig både piggare och gladare. Du kommer se mycket fräschare ut också.

ENGAGERA DIG
Varför inte gå med i en kör, fotbollsklubb eller något annat intressant/roligt/spännande som du brinner för? Du kommer få något annat att tänka på än läxor eller jobb och du hittar förhoppningsvis en massa nytt folk som du kan lära känna!

LE
Man lurar kroppen till att känna sig glad om man fejkar ett leende i fem sekunder. Otroligt va? På köpet gör du folk du möter på gatan mycket gladare, vilka ler tillbaka och du blir riktigt glad. God cirkel, ellerhur?

HÄNG MED DINA KÄRA
Ensam mycket? Sådär halvkul, ellerhur? Spendera mer tid med de du tycker om, så blir du garanterat mycket gladare.

FORSKA
Blir du glad av att cykla? Eller mår du som allra bäst framför TVn med varm choklad i handen? Att lära känna sig själv och veta vad man ska göra för att koppla av och må bra är ett jättebra sätt att lätt kunna varva ner i vardagen. Därmed blir du på bra humör!
.


eller så kan man kolla på  gamla bilder på ens snygga syster när hon är sådär halvsnygg.
ibland undrar man vad hon har där innanför pannbenet. höhö.

.
Något användbart? Jag själv blev väldigt inspirerad när jag läste artikeln på Veckorevyns hemsida. Härifrån kommer som sagt artikeln, vill du har mer tips är det bara att kolla in! Har nämligen valt att inte ta med vissa delar.

Fantastico

IDOL! Helt underbart, älskar det programmet. Det finns en massa talanger, skitsnygga killar och goa låtar. Här är en av mina favoriter:
.
.
Dessutom har jag besöksrekord igen! Hela sextio personer pallrade sig in på min blogg, i alla fall från midnatt till klockan nio! Hur kul är inte det?! Jag är superglad och folk som tittar in får gärna lämna en kommentar och berätta vad ni tycker är bra/dåligt med min blogg, så att den blir ännu bättre! Ni vet att det är ni som gör min blogg. Imorgon blir det hiss och dissinlägg, so hang in there!
Nu blir det plugg en stund innan sängen. Sov sött <3

Fint utomhus

Idag var det riktigt kyligt ute! Tycker verkligen att det börjar bli dags att skaffa sig en snygg halsduk och för en gångs skull en mössa. Vad tycks om dessa?


Samtligt från H&M, förutom de rosa handskarna som kommer från Lindex.
Jag är irriterad på att det inte går att spara bilder från Ginas hemsida. De har hur snygga halsdukar och sådant som helst!

Min fina vän Klara!

VIDEOFY.ME FUNKAR! Wihoo! Första videoinlägget blir lite blygsamt inte på mig, utan på min fina Klara! Hon fick lov att göra lite reklam på min blogg. Bloggen hittar ni här och den är läsvärd!



CSNkortet

Pengar rullar in som de ska, det går bra nu! Faktiskt. Inte för att jag är vidare rik men nu har jag i varje fall fått mitt CSNkort, vilket betyder rabatter hit och rabatter dit! Dessutom kommer studiebidraget på Onsdag - samma dag som jag ska shoppa med Mormor vilket betyder delvis ny garderob! Ah, jag älskar att känna mig rik. Även om jag som sagt för tillfället knappt kan kalla mig för pengainnehavare.
Samtidigt sitter jag och letar extrajobb. Lite extra kirr i kassan är aldrig fel. Hittade en hemsida kallad Gnetagalten eller något liknande, med hundpassarjobb och lite sånt där tråkigt! Visst kan jag väl passa en hund, men då får jag gärna känna den. I så fall är barnvakt roligare! Men kanske hemskt om man inte känner barnen. Det bästa hade varit på ett litet mysigt café i stan eller något, ofta bra betalt och fasta tider. Men hinner man? Bäst av allt hade ju varit att tjäna pengar på bloggen, höhö. Hur lätt och vanligt är det då? Wellwell. Jag kommer i alla fall spara lite slantar med mitt CSNkort, tackochlov. Många bäckar små blir en stor å, ellerhur?

Sleep tight

E f t e r   e n   t i m m a s   p l u g g   o m   d e m o k r a t i   ( j a ,   m a n   s k a   s k ö t a   s k o l a n        b r a  o c k s å )   o c h   e n   l i t e n   p a r l a m e n t e t h a l v t i m m a
s k a   j a g   d r a   m i g   t i l l   s ä n g e n .

M E D   H O N U N G   P Å   L Ä P P A R N A !
S o v   s ö t t   < 3

Torra läppar?

Tänkte köra lite dagens tips ibland. Eller veckans tips som kommer ut på söndagarna? I alla fall, här kommer tips!
Har du torra läppar? Många brukar få det nu på hösten när det blir lite kallare i luften. Visserligen hjälper lypsyl, men bara för stunden. Dessutom blir du ofta beroende och hur kul är det? Ännu ett minus är att torra läppar+läppglans sällan är snyggt! Hur ska man då göra för att få sådär snygga,  mjuka läppar? En sak som jag ofta berättar för mina kompisar (som ofta tycker att jag verkar helt dum i huvudet, men det kan de ju få tji för när de testar) är att sova med honung på läpparna! Först borstar du läpparna med en torr tandborste, för att få bort alla flagnor och sånt (om man har det). Annars hjälper det bra som peeling i alla fall. (detta gör du sist innan du lägger dig för att inte allt ska försvinna när du tar i ansiktet med krämer och sånt)
Steg två är att ta lite honung på fingrarna och sedan applicera på läpparna. Först gnider du in lite, och sedan lägger du ett litet lager utanpå, ungefär som läppglans. Sedan är du klar! Glöm bara inte att du inte kan sova med ansiktet ner i kudden just denna natt, haha.

Så, vad tycker ni om mitt första tipsinlägg? HISS ELLER DISS?

Fint från Cocoo

Om ni scrollar ner hittar ni en direktlänk till cocoo i min meny, bara att klicka där så kommer ni till startsidan!
Bra va?

Smyckena kostar ungefär 100-200 kr.

varning för tråkigt inlägg!

Är jätteirriterad och trött! Picasa funkar inte (där jag fixar mina bilder) så något collage från igår lär ni ju knappast få se. Dessutom har jag en fett tråkigt dag. Jag hinner inte göra någonting, för jag tränar badminton vid tre på söndagar. Visst gillar jag träningarna, badminton är ju jätteroligt, men sämst tid eller vad? Hellre morgon eller kväll, mitt på dagen är sämst.
Satt i trappan förut och bara tänkte på hur dålig dagen skulle bli. I en halvtimma! Sedan fick jag huvudvärk och gick och la mig. Nu blev jag jättetrött och känner mig seg. Borde äta innan träningen men jag är inte alls sugen. Jag vill bara gå och lägga mig eller åka och shoppa. Inget av alternativen är möjliga. Uschuschusch.
Och det är svinkallt på mitt rum. Mitt fönster är trasigt och jag orkar inte resa mig ur sängen. Tack Gud för att jag har en laptop.
.
Det positiva med dagen är att jag har haft besöksrekord flera dagar i rad nu! Det går uppåt, uppåt och uppåt! Superroligt! Tyvärr kan jag inte lägga in en bild, för programmet är ju sämst, och jag vet inte hur man "print screenar", haha. Ni är bäst i alla fall, ni som läser! Puss på er <3

gårkvällen

Åh, det är föör skönt när man får sova länge. Eller i alla fall när man klarar av att somna om när man vaknar vid niotiden. Jag sover ofta 8 timmar per natt även på vardagarna, så därför sover jag oftast inte mycket mer på helgerna. Det är jättetråkigt! Jag älskar att sova länge, och dagen är helt oplanerad.
I alla fall, igår blev det en väldigt kortfattad version av kvällens bravader. Det var alltså så att jag och några tjejer till var hembjudna till Vilma, där vi hade det supermysigt. Som vanligt när man blir hembjuden till henne får man supergod mat och man är lika imponerad varje gång. Framtida kock? We'll see... Kvällen avslutades med Maffia (alla måste känna till!) i Graviditesversion. Det har skett en befruktning... Vem är pappan? Och filmen Juno. För söt tjej, hon där Ellen Page.
Inte så många bra bilder från min sida, då jag bestämt mig för att inte klicka varenda tillfälle något händer. Tjejkvällar brukar sluta i hundratals kort. Liite överdrivet. Men här kommer ett axplock halvbra bilder.
Tyvärr raderade en viss person alla bilder på sig själv!
__________________________________
SERIÖST! suttit och väntat på att kunna lägga in bilderna i en timma nu men det funkar ju inte!
Blir lite senare...

videofy krånglar.

...eller så är det mitt internet som gör det. Vet inte, har ju inte varit hemma. Nu är jag rejält trött och ska lägga mig med Glamour. Myspys!
Kvällen var jättelyckad, bilder kommer imorgon. Puss!

här skulle det vara ett videoinlägg, men...

Det tar mycket längre tid på videofy.me än jag trodde. Därför kommer det inte upp förrens inatt. Jag vet att ni längtar, men håll ut! Haha, näe. Ärligt talat så är det bara pinsamt men ändå en grej jag lovat. Och jag håller vad jag lovar. Så stanna gärna uppe och vänta på mig, haha.
Pussen <3

trööött

Oj, det var en väldans massa folk på Bokmässan. Förvånar mig inte, men man blir ändå ganska överraskad över den stora folkmängden som trängs för att få köpa sina böcker. Själv lämnade jag pengarna hemma för att inte slösa på massa onödigt, vilket jag kanske tjänat lite på idag. Blev bara en GLAMOURtidning för tjugo spänn (!). Meee like.
Ska fixa mina naglar snart, tänkte försöka få ett snyggt mönster på dem. Är inte jätteduktig på sånt där med naglar, manikyr och liknande men jag tycker det är roligt att fixa med sånt ändå.
Visst var dessa naglar lite coola?

Dock gillar jag nog vanliga, enfärgade naglar mest!

@ bokmässan

D r a r   t i l l   B O K M Ä S S A N   i  G ö t e b o r g   m e d   t v å   a v   d e
b ä s t a !
H a   e n   f i n   d a g  < 3

morgonstund har guld i mun

Godmorgon!
Borde egentligen sova lite längre, men vaknar jag så kan jag inte somna om, om det inte är mitt i natten förståss. Men mitt rum var ljust (oops, satt uppe lite för länge igår och eftersom det var mörkt ute tänkte jag inte på att persiennen var obrukad för kvällen) så det var liksom ingen vits att somna om igen.
Idag har jag lovat att fixa min systers blogg, hon ville ha en liknande bakgrund som min. (Liksom tre andra jag hjälpt med bloggdesign den senaste dagen, heh) Dock är den ganska krånglig att använda då det är svårt att fixa alla kodmallar och liknande efter bakgrunden. Tycker ändå det är ganska roligt så det är ganska lugnt.
Vad händer hos er?

good night, sleep tight

Dags för mig att krypa till kojs nu, trots att klockan inte är mer än tjugo över tio. Är supertrött, har varit vaken sedan sex så det är väl inte jättekonstigt. Imorgon blir det kanske bokmässan för min del, får se vad jag orkar. Tänkte dra dit med två av bästa vännerna och det kan ju inte bli tråkigt då!
Halvsnygg bild från Johannas tjejkväll.
Lär ju komma fler bilder så det är bara att börja vänja sig!
~~~~~~~~
Annars tänker jag videoblogga imorgon, får se hur det går! Troligen ska jag väl kunna klämma till något trevligt. Hang in there och sov sött <3

Summertime

Jag går i en musikklass och därför har jag en kurs kallad Ensemble A. Älskar verkligen den kursen (liksom jag älskar resten av mina musikkurser) och blir glad varje gång jag ser på schemat att nästa lektion har med musik att göra! Idag hade jag dock inte så mycket röst på grund av min förkylning, men ändå gick det bra att sjunga i Ensemblen. En ny låt introducerades, Summertime, och trots att vår lilla sånggrupp inte sjungit så mycket stämmor och sånt tillsammans, lät det riktigt bra! Jag blev helt kär i låten, och här ska ni få ett smakprov på när en liten flicka sjunger.


Om jag hade pengar...tralalalalalalalalalalalala!


back home!

Om det är något jag länktat efter idag har det inte varit godis, en pojkvän eller en snygg tröja. Nej, det har varit efter bloggen! Är jätteglad att jag äntligen fått till något fint. Är väldigt glad över att mina kompisar och andra också gett mig god kritik om bloggen och dess utseende. Ska faktiskt fixa en bloggdesign till min kompis Mikaela, i ungefär samma stil som min. Tänker lägga ner lite tid på den om en stund, och sen tänkte jag göra ett litet videoinlägg. Vad säger ni om det?
Vi hörs snart <3

Chillin'

Nu är det kväll och om jag ska bli frisk tills imorgon borde jag nog lägga mig ganska snart. Första bloggdagen har varit underbar och jag ska såklart försöka hålla detta tempot i bloggandet även när jag inte är sjuk. Tänkte skapa lite inlägg hemifrån och sedan gå in i skolan och uppdatera. Har redan gjort lite utkast för vad som komma skall. Har också skrivit ner lite grejer som kommer komma upp lite när som helst, för att underhålla er. Avslöjar det för att ni ska bli lite nyfikna och inte tro att jag kommer ha världens tråkigaste blogg..
Det kommer jag absolut inte ha! Min blogg ska vara grym, underhållande och fin. Så därför hoppas jag att ni tänker hänga kvar hos mig och trivas.
Gör ni inte det får ni gärna berätta varför!

Imorgon kommer jag inte kunna blogga förräns vid fyratiden eller något sånt. Tyvärr har jag inte tillgång till dator (antagligen). Däremot gör jag ett extra roligt inlägg när jag kommer hem! Puss på er <3

Hiss vs Diss

Blir lite wannabe och gör även jag sådana här inlägg. Men jag uppskattar hissar och dissar hos andra, så därför tror jag att andra uppskattar dem också!
.

Hösten
Jag älskar sommaren, tror nog att den är min favoritårstid. Men hur skön den än är tycker jag att det är ganska skönt när hösten kommer och löven börjar gulna. Affärerna fylls med nya kläder, varma stickade koftor är hur grymt som helst! Att dessutom få börja i skolan igen och se hur ens gamla kompisar förändrats eller träffa nya kompisar är ju jätteroligt! När kvällarna blir lite mörkare lite tidigare och regnet öser ner utanför, då får man inga skuldkänslor för att man sitter inne med en kopp te och tittar på en bra film eller läser en mysig tidning. Nej, hösten är toppen!

Depends Minilack
Jag har inte så värst långa naglar, men visst kan de vara snygga ändå! Depends minilack har väl ingen missat? Det är små glasbehållare med bara 5 ml lack i, så att de är som bäst när de varar. 25 kr kostar dem och finns i de flesta butiker. Lindex och Åhlens har garanterat! Inte värdlens bästa kvalité, men jag byter ändå färg varannan dag, så för mig gör det inte jättemycket.
Nu till hösten, när man tar på sig mycket ruggiga färger, använder jag naglarna som en accessoar och målar dem i roliga, glada färger. För tillfället är favoriten nr 5, ett slags rosarött lack.
.
Förkylning
Är nog den värsta men samtidigt den lindrigaste sjukdomen jag har haft. Aldrig varit jättesjuk (aldrig ätit penicillin faktiskt) men jag tycker fortfarande inte om att ligga hemma och inte kunna andas. Feber ska ju vara positivt ur den vinkeln att den "bränner bort" baciller i kroppen men inte är det en särskilt trevlig process. Tycker verkligen att förkylning är jobbigt, man sover inte på nätterna och ögonen och näsan rinner. Dessutom är det ju halvkul att låta som en gammal rökare. Förhoppningsvis blir den hemska förkylningen den enda hemska sjukdomen som drabbar mig, trots att jag hatar den.
Glosor
Enligt mig den sämsta läxan man kan få. Tyskaglosor, svenskaglosor, engelskaglosor.. Ja alla sorters glosor! Alltid när jag får en glosläxa sätter jag min inte och pluggar förrän sista dagen, och inte kommer jag ihåg orden mer än till nästa dag! Tyvärr. Egentligen är det väl fel på mig själv som inte lägger ner mer tid på att lära mig glosorna så att de sitter, men det känns ändå så himla onödigt. Hellre skriver jag en uppsats om något intressant på tyska än sitter och raglar glosor om något helt ointressant. Nog hade jag lärt mig bra mycket bättre på att skriva en text!

frankie says; relax!

Som rubriken lyder, nu är det dags för mig att ta det lite lugnt. Suttit vid datorn hela dagen typ och inte kan det vara nyttigt. Turligt nog köpte Mamma Cosmopolitan till mig idag, så ska sätta mig en stund och läsa. Sedan blir det middag, kött och ungspotatis. Goooott!
Har knepat och knåpat lite på ett "hiss och diss"-inlägg, vet inte om det blir klart till kvällen eller till morgondagen. Ser ni det inte här ikväll kan ni ju vara säkra på att det dyker upp imorgon i alla fall!

Och ni, glöm inte IDOL på TV4 klockan 8!

Ge mig!


lite filosofi

Har nu suttit i nästan en timme med Datorkunskapsläxan tills nästa tisdag. Tack och lov att jag är klar. Dum som jag är ska jag alltid skriva mycket längre än nödvändigt när det gäller arbeten, och för att skriva kortfattade svar har jag skrivit waaay to much. Men jaja, det blir antagligen inte minuspoäng för det, hoppas jag. Det enda minuset är väl att jag måste sitta mycket längre tid än jag egentligen skulle behöva, men det lönar sig säkert i längden. Nu blir det snart dags att plugga engelskaglosor en extra gång och sedan lite sångteknik. Även bokrecensionen skulle det vara bra att börja på.
Det svåra med alla arbeten jag har att göra nu är att det är första gången för allt. Innan, i grundskolan, visste man liksom vad lärarna var ute efter i varje arbete. Nu vet man inte. Ska man lägga mest tid på att räcka upp handen i skolan, skriva så mycket som möjligt eller bara försöka? Jag tycker det är jättesvårt. Dessutom, många av mina kurser slutar redan om två månader, hur ska man kunna göra sitt bästa på så kort tid? Jag hoppas verkligen att jag prioriterar rätt nu, för det är viktiga saker jag håller på med. Även om det inte känns så, så är det framtiden jag sysslar med. Underbart hemska tanke.

puuuust

Har nog suttit och hållit på med bloggen i 2.5 timmar snart! Fast det är värt det, jag hade en sjukt tråkig dag igår och nu bara tiden flyger iväg istället! Borde sätta mig och plugga lite men jag orkar inte, tar ett tvåtimmarspass efter lunchen istället. Som borde infalla ganska snart, tycker min kurrande mage. Fast den kan nog hålla ut lite till, hoppas jag. Tänkte nämligen fixa lite "hiss och diss"- och "jag tycker"-ikoner och sånt där. Alltid kul att läsa sånt i bloggar, tycker jag! Dessutom har jag tänkt ut hur de ska se ut och det är bäst att göra dem innan jag glömmer. Kanske blir det hiss och diss redan ikväll, vi får se.
Men jag är ganska nöjd med min blogg nu, tycker ni inte att den är snygg? Jag älskar i alla fall bakgrunden, den är hur snygg som helst! Sedan har jag fixat med en massa småsaker som man egentligen inte lägger märke till om man inte vet hur ursprungliga bloggar på blogg.se ser ut. Personligen tycker jag att det ser bättre ut såhär i alla fall.
Vad tycker du?

I'll give it a try

Okej, nu är det faktiskt dags. Jag ska börja blogga igen. Allmänt. Har haft en hemlig blogg sedan Gothia i somras, vet inte varför men ville inte att någon skulle läsa. Fast det var fett tråkigt, märkte jag. Vill ha respons och grejer, men det är ju svårt utan läsare. Så nu ska jag fixa denna blogg och göra den snygg, och grymt rolig att läsa. Eller något sånt, haha. Tycker att den är så ful och nu när jag är sjuk kan jag ju lika gärna sätta mig och göra iordning den. Frågan är hur bra jag är på design, men det märker vi.
Det är dags att göra lite engelskaglosor och SO, men så snart jag har gjort det ska jag sätta mig och knåpa ihop något snyggt. Har ni några idéer så är det bara att kommentera.
Pussen!
___________________________________________
uppdatering: Ny bloggdesign!

Min profilbild

Hanna

RSS 2.0